L'Ibex tanca amb una pujada del 1,73% i manté els 7.000 després del pla de la Fed

El petroli puja amb força per l'anunci d'una retallada de producció de fins a 20 milions de barrils diaris

Nieves Amigo
Bolsamania | 09 abr, 2020 09:52 - Actualitzat: 18:06
respiradores médico coronavirus portada

L'Ibex i la resta d'Europa han tancat amb bones alces aquest dijous. En el cas espanyol, el selectiu ha sumat un 1,73% i ha aconseguit així mantenir els 7.000 punts. I tot, després que la Reserva Federal (Fed) hagi anunciat aquest dijous nous programes de préstecs i hagi reforçat les mesures ja existents, injectant 2,3 bilions de dòlars més per fer costat a l'economia davant la crisi del coronavirus. A les actes de l'última reunió, publicades aquest dimecres, la Fed ja declarava que estava preparada per donar "una resposta contundent" en cas de ser necessari.

IBEX 35
11.074,600
  • -0,33%-36,70
  • Max: 11.105,60
  • Min: 11.057,40
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.728,76
17:37 28/03/24

"La Reserva Federal, que ha ampliat el seu suport monetari a nivells sense precedents per als mercats de bons i de crèdit, podria fer aparèixer més trucs del seu barret màgic, com a mesures addicionals per donar suport al flux de crèdit a les llars i les petites empreses", anticipava a primera hora Ipek Ozkardeskaya, analista de Swissquote Bank.

Al costat d'aquesta notícia, aquest dijous hi ha moltes referències importants a tenir en compte. En primer lloc, els inversors estan pendents de la reunió de l'Eurogrup, que va acabar ahir sense acord sobre possibles mesures econòmiques contra el virus després de 16 hores de debat, i que es reprèn avui a les 17 hores. A més, hi ha trobada de l'OPEP+ en el qual, segons Reuters, s'ha acordat una retallada de fins a 20 milions de barrils diaris entre Rússia i l'Aràbia Saudita.

Així mateix, als Estats Units es publiquen referències molt rellevants. Les peticions setmanals de subsidi d'atur han tornat a disparar-se, fins a 6,6 milions. També s'ha fet públic l'índex de sentiment del consumidor que elabora la Universitat de Michigan, que ha estat encara pitjor del previst. A tot això se suma el ple del Congrés a Espanya, en el qual es vota l'extensió de l'estat d'alarma. Pedro Sánchez ha declarat que està convençut que haurà de tornar a prorrogar-lo d'aquí de 15 dies més.

Amb tot, al conjunt d'Europa ara mateix hi dominen els números verds, després de les pujades del 3% d'ahir a Wall Street. Des del punt de vista tècnic de l'Ibex, l'analista J.M. Rodríguez destaca el següent: "Tanquem la setmana, més curta de l'habitual, i ho fem prop dels màxims d'aquesta, cosa que sempre és un bon senyal". Però a part d'això, tot segueix igual. Seguim en fase de rebot. Està sent lent, però segur, dues passes cap endavant i una cap endarrere. De manera que continuem contemplant com a escenari més probable una visita durant els propers dies cap a la resistència dels 7.450 punts (últim buit baixista) i per damunt els 8.000 punts (50% d'ajust/reculada)".

contador