Dubtes en Wall Street mentre segueix la rotació d'actius de les mans fortes

Els inversors aposten per actius cíclics més associats a la recuperació econòmica

César Vidal
Bolsamania | 03 mar, 2021 14:41 - Actualitzat: 16:40
exxon

Wall Street es desperta amb lleus caigudes després de les pèrdues de dimarts i el fort rebot de dilluns. El Nasdaq segueix sent l'índex que més baixa en les correccions des de fa unes setmanes, cosa que indica una rotació de les mans fortes cap als valors més lligats al cicle econòmic, en detriment dels valors tecnològics, més associats al creixement de llarg termini.

DOW JONES
38.085,800
  • -0,98%-375,12
  • Max: 38.157,22
  • Min: 37.754,38
  • Volume: -
  • MM 200 : 36.236,14
23:07 25/04/24

"La rotació cap al valor continua. Els sectors de Materials i Industrials van ser els més afavorits, mentre les tecnologies de la informació i el consum discrecional es van quedar endarrerits", afirmen des de Danske Bank.

A l'agenda econòmica, es publiquen diverses dades rellevants. En primer lloc, el consens espera que les dades d'ocupació de la consultora privada ADP mostrin la creació de 177.000 llocs de treball al febrer.

Aquesta referència és considerada un indicador avançat de l'informe d'ocupació que es publicarà aquest divendres, amb les dades oficials del govern, i per al qual s'espera una taxa d'atur del 6,3% i la creació de 180.000 llocs de treball.

A més, altres dades importants seran les relatives a l'activitat del sector serveis nord-americà al febrer, amb les referències de PMI i, sobretot, de l'ISM. Els analistes esperen que l'activitat d'aquest sector, que suposa dos terçosd el PIB nord-americà, es mantingui a nivells de 58 punts.

Posteriorment, es publicarà el Llibre Beix de la Fed, que analitza l'evolució de l'activitat econòmica als EUA als diferents territoris de país.

Pel que fa al pla d'estímuls que impulsa l'Administració Biden per valor d'1,9 bilions de dòlars, el pla comença a ser debatut aquest dimecres al Senat; i l'objectiu del president és que sigui aprovat aquesta mateixa setmana.

A nivell monetari, la governadora de la Fed, Lael Brainard, ha assenyalat que l'economia encara està lluny dels objectius del banc central. A més, va afirmar que li preocupen possibles moviments desordenats o un enduriment sostingut de les condicions financeres, encara que va afegir que la Fed té eines per respondre a un augment moderat de la inflació.

Per la seva banda, els analistes de Pimco, un dels majors inversors en renda fixa, esperen que la pandèmia "quedi contralada durant la segona meitat de 2021" i que els EUA pugui arribar a un creixement del 7% al llarg de l'any.

En altres mercats, el petroli West Texas baixa un 0,2%, fins als 60,61 dòlars, a l'espera que l'OPEP i Rússia acorden noves pautes per a la seva producció. Els analistes esperen que el càrtel i els seus aliats acordin un augment. L'euro es deprecia un 0,17% i es canvia als 1,2021 dòlars. A més, el bitcoin puja un 1%, fins als 48.800 dòlars; i l'unça d'or avança un 0,4%, fins als 1.730 dòlars. Finalment, el rendiment del bo nord-americà a 10 anys, molt observat durant els últims temps, es manté estable a l'1,44%.

contador