Bank of America: "Si la història és una guia, Wall Street tornarà als mínims de març"

Consideren que els últims estímuls han separat les accions de la realitat econòmica

César Vidal
Bolsamania | 08 mai, 2020 10:30
ep wall st hammered by coronavirus anxiety
Alcir N. da Silva

"Si la història és una guia, Wall Street tornarà als mínims de març". És el que pensen els analistes de Bank of America Global Research al seu últim informe sobre l'evolució de la renda variable nord-americana. Les valoracions es troben pròximes als "màxims de la bombolla tecnològica", per la qual cosa han descomptat "una recessió curta rècord o que la Fed comprarà accions".

NASDAQ 100
17.594,414
  • -1,06%-188,30
  • Max: 17.768,87
  • Min: 17.565,94
  • Volume: -
  • MM 200 : 16.277,19
19:03 30/04/24

No obstant això, afegeixen que la Reserva Federal no està comprant accions i "probablement només ho faria si fos pressionada per nous mínims" en la Borsa de Nova York. Per això, malgrat una pujada superior al 30% des dels mínims del passat 23 de març, encara consideren que es tracta d'un ral·li alcista dins d'un mercat baixista.

Donada la forta relació entre la durada dels mercats baixistes i la de les recessions, expliquen, les accions estan descomptant una mini recessió, tot i que les previsions anticipen que pot ser la pitjor de la història. "Pot haver-hi un moment per a co-invertir en accions amb la Fed", afegeixen, "però segurament serà a preus més baixos".

L'S&P 500 va marcar un màxim a l'abril en 2.940 punts i ara mateix cotitza a nivells de 2.900 enters. "No seria improbable que L'S&P es recuperi fins prop de 3.000 punts abans de fer la volta i tornar a mínims", afirmen aquests analistes.

Segons la seva valoració, la grandària del xoc econòmic, al costat de la seva coincidència amb la recessió actual, anticipa que les accions americanes tornaran a caure amb força, malgrat la fortalesa que està demostrant l'índex tecnològic Nasdaq. Si el recent màxim del S&P del 29 d'abril no és superat, la correcció posterior "serà de manual", afegeixen.

Els experts de BofA Global Research opinen que els alcistes han pres el control del mercat a causa d'una sèrie d'"estímuls sense precedents que podrien separar encara més els preus dels actius de la realitat econòmica".

Tanmateix, consideren que això no és sostenible i que la pujada actual està sent molt forçada. Per exemple, ressalten que la ràtio preu/benefici (P/E) de 20 vegades a què cotitza l'S&P 500 "només ha estat més alt durant la Bombolla Tecnològica".

"Curiosament", afirmen, "la ràtio PE ha augmentat tot i que la incertesa sobre els guanys ha pujat a nivells pròxims a màxims de tots els temps", quan històricament ha succeït el contrari, en un context en el qual el 20% de les companyies de l'S&P han suspès les seves recompres d'accions o els seus dividends.

A l'octubre de 2019, segons va publicar Bolsamanía, els analistes de Bank of America Merrill Lynch van anticipar correctament que l'S&P 500 marcaria màxims històrics prop de 3.400 punts per a iniciar posteriorment una gran correcció.

La seva anàlisi va anticipar un màxim de 3.333 punts el mes de març i es va quedar molt a prop del màxim de 3.393 enters que va marcar el principal indicador mundial el 19 de febrer.

contador