Àsia tanca en negatiu davant la preocupació pels plans de la Fed

Les actes de l'última reunió revelen que les compres podrien reduir aquest mateix any

Nieves Amigo
Bolsamania | 19 ago, 2021 09:13 - Actualitzat: 09:34
Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

NIKKEI 225

38.405,660

00:00 30/04/24
1,24%
470,90

Els mercats borsaris asiàtics han caigut aquest dijous després que les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), corresponent als dies 27 i 28 de juliol, hagin mostrat que la majoria dels funcionaris assistents van considerar "apropiat" començar a reduir el ritme de compres d'actius aquest mateix any. Aquesta possibilitat no va agradar ahir a Wall Street, que va acabar amb retalls de l'1%, i no ha agradat aquesta matinada als operadors asiàtics.

El Nikkei de Tòquio ha caigut un 0,7%. El Kospi de Corea de Sud ha perdut un 1,5% i el Xangai ha cedit un 0,4%. Per la seva banda, el Hang Seng de Hong Kong ha baixat un 1,5% i l'S&P/ASX 200 de Sydney ha baixat un 0,4%. Singapur, Taiwan i Indonèsia també han baixat, entre un 1% i un 2%.

"Les actes només van emfatitzar la incertesa dels banquers centrals sobre la trajectòria de l'economia i la política monetària de cara a 2022", apunta Matt Weller, cap global de recerca de Forex.com i City Index.

"En conjunt, la lectura inicial de les actes pinta un panorama mixt: mentre que la majoria dels responsables de la política monetària de la Fed esperen començar a reduir la política monetària aquest any, encara n'hi ha diversos que preferirien esperar el proper any", afegeix.

El focus d'atenció es desplaça ara al Simposi de Jackson Hole de la propera setmana. Els operadors analitzaran el discurs d'obertura del president de la Fed, Jerome Powell, a la recerca de pistes sobre el moment en què s'anunciarà el tapering.

contador