L'IBEX rebota amb força i recupera els 8.600 punts després del missatge dovish del BCE

Les renovables s'han disparat davant la celebració de la cimera de líders sobre el clima

Nieves Amigo
Bolsamania | 22 abr, 2021 10:01 - Actualitzat: 18:10
ep valores del ibex 35 en un panel del palacio de la bolsa
Óscar Cañas - Europa Press

L'IBEX 35 ha pujat amb força (+1,61%; 8.656,80 punts) i ha recuperat pràcticament totes les pèrdues registrades dimarts, quan va caure a prop del 3%, en la seva major caiguda de l'any. D'aquesta manera, el selectiu torna a fregar els seus màxims anuals, situats als 8.741 punts.

La volatilitat ha augmentat clarament respecte a les últimes setmanes i avui els avanços han tornat a imposar-se amb el BCE i els resultats dels bancs, que s'estrenen a Espanya amb Bankinter (va guanyar un 13,8% durant el primer trimestre).

IBEX 35
10.765,000
  • 1,23%131,10
  • Max: 10.776,30
  • Min: 10.686,20
  • Volume: -
  • MM 200 : 9.817,28
17:35 18/04/24

Dins de l'IBEX, el títol més baixista ha estat precisament Bankinter (-1%), tot i que la sessió ha estat clarament positiva per a la majoria de valors. Sobretot han destacat les alces en Siemens Gamesa (+6,7%) i Solaria (+7%). Les companyies de renovables (Acciona ha pujat un 3%) s'han revalorat amb força animades per les bones previsions per a la cimera de líders sobre el clima, que ha convocat els EUA de manera virtual i que ofereix bones perspectives per a aquest tipus de companyies.

BBVA, per la seva banda, també ha estat entre els títols més alcistes (+2,6%). L'entitat ha anunciat la seva intenció d'acomiadar 3.798 treballadors a Espanya, el 12% de la plantilla, en un nou ERO massiu del sector bancari, després de l'anunciat pel nou CaixaBank.

A més, Santander (+1%) ha estat notícia perquè prepara el relleu del seu CEO a Espanya, amb el nomenament d'Antonio Simoes, incorporat per l'entitat com a responsable regional d'Europa al mes de setembre, procedent de l'HSBC.

EL MISSATGE DE LAGARDE AGRADA

El Banc Central Europeu (BCE) ha decidit, durant la reunió del seu Consell de Govern d'aquest 22 d'abril, mantenir el rumb de la seva política monetària després dels canvis efectuats al març, quan va anunciar un increment de les adquisicions del programa de compres d'emergència davant de la pandèmia (PEPP) durant aquest trimestre.

"Atès que la informació més recent ha confirmat l'avaluació conjunta de les condicions de finançament i de les perspectives d'inflació duta a terme durant la reunió de política monetària de març, el Consell de Govern espera que les compres en el marc del PEPP durant el actual trimestre continuïn a un ritme significativament més elevat que durant els primers mesos de l'any", ha dit.

Especialment ha agradat el missatge de Christine Lagarde. La banquera central ha animat les borses en assenyalar que "qualsevol discussió sobre una reducció de les compres del PEPP és prematura".

El seu missatge ha relaxat els mercats de deute. Bona prova d'això és que la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys ha baixat un 4%, fins al 0,38%.

L'IBEX ACONSEGUEIX SUBJECTAR-SE ALS 8.400

L'IBEX va aconseguir subjectar-se aquest dimecres al voltant del suport dels 8.400 punts, preus on presentava un buit alcista que va deixar el passat 26 de març.

"Tot i els descensos de dimarts, es manté el biaix alcista en el selectiu espanyol. Seguirem molt pendents d'un tancament per sobre dels 8.740 punts, màxims anuals. Això seria un molt bon¡ senyal que ens confirmaria la continuació de les pujades fins al nivell dels 9.000 punts", apunten els experts de Bolsamanía.

L'agenda d'aquest dijous porta les peticions setmanals de subsidi d'atur als EUA i la confiança al consumidor a la zona euro d'abril. En l'àmbit empresarial, Credit Suisse ha presentat resultats, amb pèrdues de 228 milions d'euros durant el primer trimestre enmig de l'escàndol del fons Archegos. El banc s'ha enfonsat un 6%.

ALTRES MERCATS

L'euro es deprecia un 0,2% i es canvia añs 1,2010 dòlars. El petroli puja de forma moderada, fins als 65,52 dòlars el Brent i els 61,53 dòlars el West Texas.

L'or i la plata cedeixen posicions, fins als 1.783 dòlars i als 26,30 dòlars, respectivament.

El bitcoin es deixa un 2% (54.500 dòlars) i l'ethereum puja un 6% (2.585 dòlars).

La rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys puja fins a l'1,58%.

contador