Lleus caigudes del bitcoin després del 'hacking' de Twitter per estafar amb la 'cripto'

La moneda cau poc més d'un 1%, però les 'altcoins' cedeixen un 3% de mitjana

Noemí Jansana
Bolsamania | 16 jul, 2020 18:03
1588579971 bitcoin halving stormgain1

El bitcoin es manté en 9.100 dòlars aquest dijous, lleument per sota del preu aconseguit el dimecres, malgrat la notícia del 'hacking' dels comptes de Twitter d'importants personalitats com Bill Gates, Elon Musk, Barack Obama o Jeff Bezos per a estafar amb la ‘cripto’. La creació de Satoshi Nakamoto cau poc més d'un 1% i els futurs per al comerç de bitcoin del Chicago Mercantile Exchange (CME) van augmentar lleugerament, al voltant d'un 0,5%, al comerç electrònic, després que el contracte de juny es liquidés en 9.190 dòlars, segons dades de FactSet.

BTCS
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTCS-USD
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-

No obstant això, el mercat de les divises de xifratge presenta signe mixt, amb caigudes més importants de l'ethereum, el ripple, el bitcoin cash o el cardano, que van del 2% al 4%. Twitter, per part seva, cau més d'un 6% al premarket, encara que la xarxa social va adoptar una decisió sense precedents bloquejant tots els comptes afectats i va prendre el control de la situació ràpidament, el mal estava fet: es calcula que s'han estafat més de 100.000 dòlars.

Els comptes compromesos (també les del candidat demòcrata Joe Biden, els comptes corporatius d'Apple i Berkshire Hathaway, la de Warren Buffett, o la del raper Kanye West, entre altres) van tuitar un missatge similar alhora la nit d'aquest dimecres que, a més, va quedar fixat, i en el qual es demanaven donacions de bitcoins.

Va ser una campanya orquestrada que ha aconseguit estafar centenars de dòlars en tot just minuts, i que ha compromès la seguretat de Twitter. I és que, per exemple, en el cas del compte d'Elon Musk, el missatge va tornar a aparèixer després de ser esborrat.

contador