Les protestes als EUA eleven la demanda del bitcoin que batalla amb els 10.000 dòlars

Compadors de l'Argentina, Veneçuela, el Regne Unit i Europa també han afegit llenya a l'últim ral·li

Noemí Jansana
Bolsamania | 03 jun, 2020 17:30 - Actualitzat: 17:30
bitcoin3
Dmitry Demidko, Unsplash

El bitcoin ha superat el nivell de 10.000 dòlars a inicis d'aquesta setmana i els experts ja senten a tocar el ral·li ‘post halving’ que, segons les previsions, ha d'empènyer el preu com a mínim fins als seus màxims històrics de 2017, 20.000 dòlars. A més de la retallada de la recompensa per bloc minat del blockchain a la meitat, que va ocórrer l'11 de maig, els analistes expliquen la pujada fins als 10.400 dòlars per un increment de la demanda als EUA per les protestes que s'han escampat per tot el país després de l'homicidi de George Floyd a les mans d'agent de policia de Minneapolis. Amb tot, la reina de les criptos ha caigut presa de la volatilitat i s'ha replegat fins a 9.500 dòlars.

Els analistes de Wall Street, no obstant això, esperen més pujades. Sense anar més lluny, Michael Novogratz, fudador de Galaxy Digital, ha publicat a Twitter que una vegada que "es consolidi el trencament dels 10.000 dòlars, es mourà ràpid", i ha afegit que els inversors haurien de "pujar al tren". Així mateix, ha adduït com un dels catalitzadors “els tràgics avalots als EUA”.

“Com mostren les dades UTXO (Unspent Transaction Output), molts inversors estan buscant mantenir les seves posicions a llarg termini en la creació de Satoshi Nakamoto, enlloc d'estar operant constantment amb la criptodivisa, i s'està veient una gran demanda a països com l'Argentina, on el Govern està prop d'incomplir els seus deutes, i Veneçuela, on la hiperinflació s'ha afermat”, indica Simon Peters, analista de eToro. Això se suma a la demanda procedent de països com els EUA, el Regne Unit i Europa continental, “un fet positiu a la història recent del bitcoin”, afegeix l'expert.

Altres analistes també expliquen la tracció que està guanyat la divisa de xitratge per les accions de la Reserva Federal dels EUA (Fed) que ha activat estímuls infinits per combatre els efectes de la pandèmia al país, la qual cosa “afegeix combustible de fons d'altres actius com el bitcoin o l'or, per la seva característica de béns escassos”, expliquen fonts consultades. I no és exclusiu del banc central nord-americà que “imprimeix diners”, escriu Clem Chambers d'Intelligent Investing a Forbes. “Europa, el Japó i la Xina també estan imprimint diners, la qual cosa obliga els inversors a fugir de les divises i diversificar”, prossegueix, per la qual cosa “el bitcoin és una bona alternativa".

Com en anteriors ocasions, les raons que l'actiu virtual hagi superat el tan esbombat nivell de resistència de 10.000 dòlars, per primera vegada des de la caiguda de febrer de 2020, quan va baixar a 3.850 dòlars a causa dels temors de la Covid-19, són variades. I arribats a aquest punt, “és absolutament crític que el preu es mantingui per sobre d'aquest nivell per assegurar-nos que no vegem una capitulació similar a la del primer trimestre”, avisa Peters.

Però els baixistes brillen per la seva absència en aquests moments, quan el mercat espera que la més operada de les divises de xitratge compleixi amb el seu patró històric que prediu que entre tres i sis mesos després de cada retallada a la meitat de la recompensa de minat, el bitcoin s'ha embarcat en un ral·li que l'ha portat a superar els seus anteriors màxims històrics en el termini d'un any a 18 mesos de mitjana. “Aquest patró projecta alces per sobre dels 100.000 dòlars”, recorda José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

“Si veiem que el preu de Bitcoin cobra impuls com ho ha fet en el passat, més gent començarà a veure aquesta classe d'actius com una inversió a llarg termini, la qual cosa contribuirà tant al seu rendiment des del punt de vista d'inversió, com a una major adopció generalitzada de la moneda”, afegeix Peters. Ara com ara, l'anàlisi tècnica explica que “la superació de la part alta del triangle simètric és clara i contundent”, comenta Rodríguez. “La ruptura del triangle és clara, de manual, però veurem si aquesta serveix per a d'una vegada per totes superar la important resistència dels 10.500 dòlars, els màxims anuals”, prossegueix.

“Per sobre d'aquesta resistència, amb un bon marge, seria el senyal de fortalesa que estem esperant des de fa molt temps. Perquè seria la primera vegada que el preu ens estaria construint un primer gran màxim creixent des que a la fi de 2017 marqués màxims històrics de 20.000 dòlars”, argumenta l'analista. “Per sobre dels màxims de febrer, la següent gran resistència la trobem als màxims de 2019 en els 14.000 dòlars”, arrodoneix.

contador