El bitcoin i el mercat de les monedes digitals, aliens a la caiguda borsària

Caigudes moderades en les monedes de xifrat que es mantenen estables sobre els 200.000 milions de dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 25 oct, 2018 13:36
ep bitcoin 20171022113003
PIXABAY

Les monedes digitals aguanten el tipus aquest dijous, tot i la caiguda de dimecres de Wall Street i de les rèpliques a Àsia i Europa. El bitcoin cau marginalment, un 0,34% i en altres divises criptogràfiques, les pèrdues no superen l’1,3%, mentre la capitalització total se subjecta sobre els 208.000 milions de dòlars.

Les monedes de xifrat fa diverses jornades que estan consolidant el recent declivi, que va ser justament l’11 d'octubre, que va coincidir amb l'anterior sessió negra de Wall Street. En aquella ocasió, la més operada de les monedes digitals va caure un 4%, mentre l’XRP i l’ethereum ho van fer un 11% només durant la sessió asiàtica, segons dades del comprador Coinmarketcap.

Però en aquesta ocasió, la correlació no s'ha produït i els actius virtuals sostenen els seus preus, mentre segueix el debat sobre si hi haurà algun tipus de ral·li cap a finals d'any que col·loqui el bitcoin per sobre dels 8.000 dòlars. De fet, després de l'onada de vendes, va seguir un rebot el 15 d'octubre que va impulsar el bitcoin fins a màxims de més d'un mes. En un obrir i tancar d'ulls, la creació de Satoshi Nakamoto es va enfilar fins al voltant dels 7.000 dòlars, preus no vistos des del 6 de setembre. Des de llavors, ha cedit posicions i ha tornat al seu rang sobre els 6.400 dòlars.

BORSES DE TOKENS BASATS EN VALORS

Els experts prenen ara posicions sobre la direcció del mercat durant els pròxims mesos i no pocs coincideixen que la següent frontera és aconseguir que els diners institucionals arribin a aquest florent mercat. Per això afirmen que el següent pas és convertir en tokens criptogràfics els valors que s'operen a les borses de tot el món.

Com si es tractés del dilema de la muntanya de Mahoma, "el problema de les monedes virtuals és que els diners que es mouen als mercats financers no arriben a aquest tipus d'actius. Per aquest motiu cal tendir ponts amb les borses tradicionals i apropar la inversió en tokens als operadors dels parquets mundials", assenyala Malcolm Tan, president de Crowdbank.

Fins a la data, s'han posat en marxa una dotzena d'iniciatives de bròkers i borses de tokens valors en parquets de Boston, Barbados, Malta i Gibraltar. I s'estima que la conversió criptogràfica de tot just un 1% dels actius tradicionals pot significar una injecció d'1 bilió de dòlars a la indústria de les monedes digitals.

contador