El bitcoin consolida els 20.000 dòlars: què es pot esperar ara en el preu?

L'actiu digital ha de conquerir els 20.500 dòlars

Noemí Jansana
Bolsamania | 06 oct, 2022 09:19
ep archivo   las crecientes demandas de electricidad de bitcoin han atraido casi tanta atencion como
DOMINIO PÚBLICO - Archivo

El bitcoin es manté per sobre dels 20.000 dòlars aquest dijous. El comportament de la moneda digital per antonomàsia, i de tot el mercat dels criptoactius per extensió, dona la raó als experts que observen un desacoblament del seu rendiment amb la borsa de Wall Street. Mentre aquest dimecres els índexs nord-americans han corregit a la baixa després d'un ral·li del 5%, el bitcoin ni ha gaudit d'aquestes pujades ni ha caigut a les baixades. Una tendència que s'ha observat des del setembre i que revesteix de fortalesa l'actiu digital.

BTC
-
  • --
  • Max: -
  • Min: -
-
BTC-USD
70.802,08 BTC
  • 1,97%1.367,62
  • Max: -
  • Min: -
23:48 28/03/24

Una de les teories que cobra més força és que la creació de Satoshi Nakamoto va fer sòl molt abans que els índexs i altres actius de risc. La moneda digital ha respectat durant més de tres mesos el mínim anual dels 17.500 dòlars que va tocar al juny i ja ha corregit un 56% des del començament d'any. Les borses, en canvi, podrien haver passat el pitjor mes al setembre i ara entrar a l'última etapa del mercat baixista, segons analistes.

Tot i que les monedes digitals marquen distància amb les borses, és innegable que el bitcoin ha tornat a superar els 20.000 dòlars i aquesta vegada els ha pogut consolidar "gràcies a la millora de la gana pel risc d'aquesta setmana", assenyala Craig Erlam, analista d'Oanda. "Com estem veient en altres llocs, la seva capacitat per aprofitar això dependrà de la possibilitat que hi hagi més debilitat en les dades econòmiques aquesta setmana. Encara que sigui contraintuïtiu, aquest és el món en què vivim ara", indica. Tot i això, "el bitcoin ha demostrat la seva resistència a les vendes, de manera que si les dades no donen resultat, podria rebre un bon suport", afegeix.

Pel que fa a suports i resistències que cal vigilar, la moneda digital es mou en un rang entre 17.500 i 22.500 dòlars, en números rodons. Però abans de seguir pujant rumb a la part alta del canal de preus en què es desplaça des de fa setmanes, els experts de Newsbtc assenyalen que "podria iniciar una forta pujada, si supera la resistència dels 20.500 dòlars".

"El preu està cotitzant per sobre dels 20.100 dòlars i de la mitjana mòbil simple de 100 hores i al gràfic horari del parell bitcoin/dòlar s'observa una línia de tendència alcista amb suport a prop de les 20.150 (dades de Kraken)", indiquen.

L'anàlisi tècnica també mostra que un tancament amb comoditat per sobre dels 20.500 dòlars podria donar lloc a una altra pujada. En aquest cas, el preu podria fins i tot superar la zona de resistència dels 21.000 dòlars. Si es dona aquest escenari, el rally seguirà fins als 22.000 dòlars. Tot i això, si el bitcoin no aconsegueix superar la zona de resistència dels 20.450 dòlars, podria iniciar una correcció a la baixa. El suport immediat és a prop de la zona dels 20.200 dòlars.

El següent suport important es troba a prop de la zona de 20.100 dòlars, per on passa la línia de tendència. Una ruptura a la baixa en aquests nivells podria enviar al preu cap als 19.750 dòlars. El principal suport és a prop dels 19.500 dòlars, per sota del qual el preu podria iniciar un descens constant.

A la resta del mercat, l'ethereum deixa un comportament semblant. Ha aconseguit tancar per sobre dels 1.350 dòlars i ara s'encamina cap als 1.400 dòlars. S'observa una consolidació en el dogecoin, el cardano, la solana i en altres criptovalors principals, mentre la capitalització total guanya 20.000 milions de dòlars més fins als 971.000 milions.

contador