Solaria, de fer-nos un autèntic trencat a dibuixar un prometedor 'martell'

El títol es desploma un 57% des dels màxims anuals i històrics de principis d'any

Les renovables també es veuran afectades per les mesures aprovades pel Govern per abaratir la factura

JM. Rodríguez
Bolsamania | 17 set, 2021 11:59
ep recurso de solaria
SOLARIA - Archivo

Les companyies d'energies renovables fa dues sessions que estan queient fortament a les borses, producte de les mesures que ha aprovat el Govern per abaratir la factura de la llum.

Solaria Energía
10,280
  • 4,21%0,42
  • Max: 10,63
  • Min: 9,88
  • Volume: -
  • MM 200 : 13,82
17:35 03/05/24
Short Term Long Term
Trend 4 10
Support 14.25
Résistance 18 18

Després de la publicació del Reial Decret de reforma del sector al Butlletí Oficial de l'Estat, la norma preveu que les retallades també s'apliquin a tota les energies no emissores, no només a la nuclear i a la hidràulica, al territori peninsular (queden excloses les illes) amb potència instal·lada superior als 10 MW. El cas és que la por i els dubtes s'han apoderat del sector elèctric i energètic i ja sabem que no hi ha major enemic per als mercats que la incertesa.

Pel que fa a Solaria la sessió d'aquest dijous va ser d'un autèntic infart, ja que durant la sessió el valor es va arribar a deixar un 8,2% en el pitjor moment del dia i mitja hora abans de tancar el mercat s'endinsava als números verds. Volatilitat a la qual, pel bé i pel mal, ens té acostumats aquest valor. El cas és que la recuperació d'aquest dijous a la recta final de la sessió pot acabar deixant-nos un martell. Figura que quan es produeix després de fortes caigudes i a prop de suports clau, acostuma a portar importants rebots de curt termini. O almenys un sòl temporal de mercat.

Prestarem atenció al tancament de l'espelma setmanal. Anem a veure si el suport que té als mínims de juny (14,22) aconsegueix aguantar o, per contra, es perfora durant període setmanal. De moment, sens dubte, les sensacions són bones, conviden a l'optimisme. Tenim una sessió d''anada i tornada' de llibre, amb molt volum, que ens conviden a confiar en el valor. O millor dit ens conviden a creure en el martell. Així doncs, ara toca mirar cap a les resistències més immediates: el buit baixista dels 16,46 euros i per sobre els 18 euros. Per sobre dels màxims d'agost tornarem a mirar el valor (per bé) amb uns altres ulls.

slr1609212
Evolució de Solaria durant l'últim any
contador