L'IBEX (+0,25%) continua la seva escalada cap a la resistència dels 9.260 punts

El selectiu espanyol ha tancat als 9.227 punts

Per

Bolsamania | 26 feb, 2019

Actualitzat : 18:44

IBEX 35

17:35 10/06/24

  • 11.357,20
  • -0,42%-47,70
  • Max: 11.375,30
  • Min: 11.286,90
  • Volume: -
  • MM 200 : 10.124,33

L'IBEX ha tancat amb una pujada del 0,25%, fins als 9.227 punts, i continua buscant la resistència clau dels 9.260 punts. El selectiu ha cotitzat amb pèrdues durant gran part de la sessió i ha arribat a perdre els 9.200 punts, tot i que finalment ha aconseguit donar-se la volta quan restaven dues hores per al tancament.

A l'àmbit empresarial, avui sembla que arriba al seu final el culebrot de l'OPA d’Abanca sobre Liberbank. El banc gallec ha confirmat que finalment desisteix en el seu afany per fer-se amb Liberbank atès que no se li permet tenir accés als llibres de l'entitat abans de formular l'oferta. Després de conèixer aquesta notícia, Liberbank ha caigut amb força (-9,66%) al Mercat Continu.

Així mateix, també a l'àmbit empresarial, aquest dimarts destaca l'actualització del Pla Estratègic 2018-2022 d'Iberdrola. L'energètica preveu un benefici de fins a 3.900 milions d'euros el 2022 i un increment del dividend fins als 0,40 euros. Els seus títols no s'han mogut molt, ja que han acabat la sessió amb un retrocés del 0,03%.

A més, diverses companyies han publicat resultats, com Abengoa, que ha comunicat unes pèrdues de 1.497.000 d'euros el 2018.

Dins de l'IBEX 35, Inditex s'ha erigit com el valor més alcista, amb un repunt del 2,90%, després que els experts de Citi hagin reiterat el consell de compra sobre la companyia. A més, ha millorat les seves estimacions de benefici per acció i li eleven el preu objectiu fins als 31 euros, xifra que suposa un potencial proper al 20%.

A la banda de les pèrdues cal destacar IAG, que ha estat la companyia més castigada de l'IBEX amb un retrocés del 3,28% davant de la seva pròxima exclusió de l'índex MSCI d'Espanya, que es farà efectiva a partir de l'1 de març. Aquest veto té el seu origen en el blindatge que va dur a terme la pròpia IAG per defensar-se davant el Brexit.

ELS INVERSORS PENDENTS DE TRUMP I DEL BREXIT

Tot això, en un dia durant el qual els inversors estan pendents de Donald Trump i la seva propera trobada amb Kim Jong-un, que ja ha arribat a Vietnam, i d'un Brexit que sembla que acabarà retardant, segons les últimes notícies.

Donald Trump mantindrà una reunió inicial amb el líder nord-coreà dimecres, que serà seguit d'un sopar amb assessors. Està previst que el president dels Estats Units arribi al llarg d'aquest dimarts a Vietnam mentre que Kim Jong-un romandria al país fins al dia 2 de març.

La reunió a la capital vietnamita se celebra vuit mesos després de la seva històrica cimera a Singapur el juny, la primera entre un president nord-americà en exercici i un líder nord-coreà, en la qual es van comprometre a treballar per aconseguir la desnuclearització completa de la península de Corea. Un major acostament de postures entre els dos seria ben rebut pel mercat.

Per la seva banda, la primera ministra britànica, Theresa May, no ha tingut més remei que cedir i acceptar un possible retard del Brexit, previst per al 29 de març, si no aconsegueix que el Parlament britànic aprovi l'Acord de Retirada. Aquest dimarts ha anunciat a la Cambra dels Comuns que convocarà una votació perquè els legisladors decideixin sobre aquesta qüestió, i acatarà a la seva decisió, en cas de no aconseguir el vistiplau al seu pla.

La pròrroga de l'article 50 del Tractat de Lisboa, que és el que recull els terminis per a la sortida d'un país de la Unió Europea, era el menor dels mals entre els quals ha hagut de triar May. La 'premier' era partidària d'aguantar per poder pressionar Brussel·les en les negociacions amb la possibilitat d'un Brexit dur si no accedia a canviar alguns punts de l'acord, però al final la decisió dels laboristes de donar suport a la celebració d'un segon referèndum, unit a les veus dins dels 'tories' que reclamaven una pròrroga, han acabat aplacant la primera ministra.

Pel que fa a altres cites de l'agenda d'aquest dimarts, a més de tot el relacionat amb el que passi al Parlament britànic, els inversors estaran també pendents de la compareixença de Jerome Powell, president de la Reserva Federal (Fed).

Últimas noticias