Pujades moderades per a l'IBEX, que tanca al tall de resistències clau

Wall Street ha estat tancat pel festiu de Martin Luther King als EUA

Per

Bolsamania | 17 gen, 2022

Actualitzat : 18:38

Després d'una setmana passada tranquil·la, durant la qual va tancar amb alces acumulades del 0,6%, l'IBEX ha avançat de forma moderada aquest dilluns i ha atacat la resistència dels 8.866 punts (8.838,70, +0,36%) Els mercats no han comptat avui amb la referència de Wall Street, tancat per la festivitat de Matin Luther King.

Dins de l'IBEX, han destacat les alces en Sabadell (després d'una millora d'HSBC), Bankinter (presenta resultats aquest dijous) i Naturgy, mentre que Grifols, Aena i Repsol han estat els més baixistes.

A Àsia, el to mixt ha dominat la sessió, amb revaloracions al Nikkei i el Xangai i descensos al Hang Seng.S'hi han publicat referències macro rellevants.

Així, les xifres de l'Oficina Nacional d'Estadístiques de la Xina van mostrar que l'economia xinesa va créixer el 8,1% el 2021, lleugerament per sota de les expectatives del mercat d'un creixement al voltant del 8,4% l'any. Al quart trimestre, el PIB de la Xina va augmentar un 4% respecte a l'any anterior, i va superar la previsió del consens, que preveia un augment del 3,6%.

La producció industrial també va augmentar i va superar les expectatives, però les vendes al detall van tenir un creixement més apagat (1,7% enfront del 3,9% previ i l'estimació del 3,7%).

Així mateix, el Banc Popular de la Xina ha baixat els tipus fins al 2,85% des del 2,95%.

D'altra banda, cal destacar que aquest dilluns hi ha reunió d'Eurogrup i comença el Fòrum Econòmic de Davos, que s'estén fins divendres. Com va passar el 2021, no serà presencial a causa de la Covid. La intenció és reunir-se presencialment, si la pandèmia ho permet, a finals de juny d'aquest any.

El president xinès, Xi Jinping, ha alertat sobre les "tràgiques conseqüències" que suposa la confrontació global i ha apostat per la cooperació entre països com a única solució davant la crisi actual. També ha destacat els "efectes indirectes negatius greus si les principals economies fan una frenada o un gir en les seves polítiques

ATACANT RESISTÈNCIES

L'IBEX està atacant la resistència dels 8.834 punts, nivells clau a curt termini.

"Atents a un tancament per sobre d'aquests preus. Si aconsegueix superar-los, és molt probable que puguem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.000 punts. Si al final aconsegueix definir-se a l'alça, no descartem acabar veient una extensió dels guanys fins al nivell dels 9.200 punts”, apunten els analistes de Bolsamanía.

ALTRES MERCATS

L'euro es canvia a 1,1415 dòlars (+0,01%). El petroli cau de forma moderada, amb el Brent als 85,87 dòlars i el WTI als 83,81 dòlars.

L'or puja un 0,3%, fins als 1.821 dòlars, i la plata avança un 0,7%, fins als 23,08 dòlars.

El bitcoin es deixa un 1%, als 42.552 dòlars, i l'ethereum perd un 2,25%, fins als 3.258 dòlars.

La rendibilitat del bo americà a 10 anys se situa a l'1,793% i el rendiment del bo espanyol a 10 anys puja fins al 0,654%.

Últimas noticias