ep archivo   letrero del banco bankinter en una de sus oficinas de la capital en madrid espana a 25
Marta Fernández - Europa Press - Archivo

Els experts de Jefferies han reiterat el consell de mantenir sobre Bankinter, amb un preu de 6,80 euros per acció, abans de la presentació dels resultats que farà el banc aquest dijous, abans de l'obertura.

  • 7,372€
  • 0,63%

Aquests analistes esperen un marge d'interessos de 563 milions d'euros al primer trimestre del 2024 i un benefici net de 182 milions pel mateix període. Unes xifres lleugerament per sota de les previsions del consens, que anticipen un marge d'interessos de 573 milions i un benefici de 193 milions.

"Esperem que la dinàmica del primer trimestre a Espanya recolzi el marge net d'interessos (NII) dels bancs, malgrat l'escassa activitat creditícia", expliquen aquests experts en un informe publicat aquest dimecres.

"El creixement dels préstecs encara es manté a nivells moderats, esperem certa recuperació en el creixement de les hipoteques (encara que impulsada principalment per menors amortitzacions anticipades, en lloc de nous préstecs hipotecaris més sòlids), juntament amb un creixement saludable al crèdit al consum, però una feble demanda de préstecs corporatius", afegeixen.

"Preveiem que els dipòsits es mantinguin en general estables al trimestre, encara que observem un canvi més gran en la combinació de dipòsits a la vista cap a productes a termini o d'inversió. Això es tradueix en un cost dels dipòsits seqüencialment més gran per a la majoria dels bancs (excepte a Bankinter, en què veiem un cost dels dipòsits estable)”, argumenten.

"No obstant", indiquen, "atès que les expectatives de tipus han augmentat des de finals de desembre i la primera retallada de tipus de la zona d'euro sembla endarrerir-se fins al juny (d'acord amb el nostre model), veiem potencial a l'alça per a l'orientació de marge d'interessos realitzada pels bancs al quart trimestre, atesa aquesta dinàmica de marges positius".

Tot i que afegeixen que “això ja està reflectit en les estimacions del consens”. Sobre les comissions, esperen que "siguin febles, impulsades per l'estacionalitat i les baixes tarifes de transacció a l'actual entorn de tipus alts".

Perquè "si bé el flux cap a fons d'inversió va continuar durant el trimestre, amb un augment intertrimestral del 5%, això està esbiaixat cap als fons de renda fixa, que solen ser de baix risc i de marge".

D'altra banda, esperen que els bancs dels que fan cobertura paguin un total de 1.200 milions d'euros per l'impost extraordinari a la banca, que serà reflectit al primer trimestre.

Sobre la qualitat dels actius, afirmen que "no hi ha senyals d'estrès a la vista", perquè "els consumidors espanyols encara compten amb considerables reserves de liquiditat, després d'un intens període de despalanquejament, i la desocupació continua sent baixa en comparació amb nivells històrics".

Noticias relacionadas

contador