dl japan tokyo akihabara pedestrioans crossing shopping commuters general scene pb
Sharecast / DLKR via Pixabay

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dimarts amb signe mixt, i ho han fet després de conèixer les dades d'inflació que s'han publicat tant al Japó com a l'Índia. En qualsevol cas, els inversors es mantenen en espera de conèixer la dada macroeconòmica clau de la setmana, que no és altra que l'IPC dels EUA, aquest dimecres.

D'una banda, al país nipó les dades del Banc del Japó (BoJ) han mostrat que la inflació corporativa es va mantenir estable a l'abril en comparació amb l'any anterior, però els preus de les importacions van augmentar al mes passat.

En concret, els preus de les importacions a l'abril van augmentar un 6,4% interanual enmig de la debilitat del ien, en el que és el major augment en els preus de les importacions des del març del 2023.

Per la seva banda, l'índex de preus de béns corporatius japonès (CGPI, que és una mesura dels preus que les empreses es cobren entre si pels seus béns i serveis), o preus al productor, es va incrementar un 0,9% interanual al mes passat, igual que al març, encara que la lectura ha estat lleugerament superior a la previsió del consens, que augurava un augment del 0,8%.

A l'Índia, l'índex de preus al consum (IPC) es va elevar un 4,83% interanual a l'abril, lleugerament per sota del 4,85% registrat al març i desaccelerant-se per quart mes consecutiu. Tot i això, encara que és la taxa d'inflació més lenta des del juny del 2023, la xifra s'ha situat lleugerament per sobre del 4,8% esperat pel consens d'economistes.

El Ministeri d'Estadístiques de l'Índia ha dit que la inflació a les zones rurals va créixer més bruscament i va arribar al 5,43%, mentre que la taxa d'inflació urbana va arribar al 4,11%. Així mateix, ha afegit que la inflació es va refredar en comparació amb el mes anterior en roba i calçat, vivenda i combustible.

Amb aquest panorama, les borses han retallat els guanys que registraven a l'inici de la sessió i el signe mixt s'hi ha imposat. L'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha aconseguit mantenir estable malgrat haver reduït els guanys anteriors, mentre que l'índex CSI 300 de la Xina continental ha canviat de rumb completament i ha finalitzat amb una caiguda del 0,18%.

El Nikkei 225 del Japó i el Topix han pujat per part seva un 0,46% i un 0,25%, respectivament, acabant aquest dimarts instal·lats als 38.356,06 i als 2.730,95 punts, respectivament.

A Corea del Sud, el Kospi ha avançat un 0,11% fins als 2.370,34 punts, mentre que el Kosdaq de menor capitalització ha guanyat un 0,9% per finalitzar als 862,15 punts.

L'S&P/ASX 200 a Austràlia, però, ha caigut un 0,3%, i ha acabat el dia als 7.726,8 punts.

Noticias relacionadas

contador