ep archivo   viviendas casas piso hipoteca
EUROPA PRESS - Archivo

Les expectatives de les immobiliàries milloren de cara al segon trimestre del 2024, tant en compravenda d'habitatges com al lloguer. Anticipen un increment en la captació de nous immobles i en el tancament d'operacions, i la majoria preveu que els preus es mantindran estables, segons les dades recollides a l'Enquesta de Sensibilitat Immobiliària (ESI) elaborada per idealista.

Segons el portal immobiliari, es preveu un increment als habitatges que esperen captar i vendre durant els propers tres mesos. De fet, gairebé el 60% dels enquestats assegura que la seva activitat augmentarà durant aquest període, enfront del 10% que anticipa una disminució en les gestions.

Pel que fa als preus, sis de cada deu agències enquestades indiquen que es mantindran estables, encara que hi ha més immobiliàries que en pronostiquen una pujada (30%) en comparació amb les que en preveuen una baixada (7%) durant els propers mesos.

Les empreses del sector immobiliari per al 2024 assenyalen que els preus de l'habitatge continuaran augmentant a Espanya, tot i que a un ritme més moderat que als anys anteriors. A més, anticipen que les compravendes es mantindran a nivells similars als del 2023, amb una lleu disminució en el nombre d'operacions.

Després de registrar un augment de les compravendes i de la firma d'hipoteques a l'arrencada de l'any, les dades dels notaris mostren una caiguda de les operacions al març del 13,7%. Aquest descens en el tercer mes ha suposat que durant l'any s'hagin registrat una mica més de 158.000 transaccions, només un 0,3% menys al primer trimestre del 2024, enfront del mateix període de l'any anterior.

LES EXPECTATIVES DEL MERCAT DEL LLOGUER MILLOREN

Mentrestant, les expectatives de les agències immobiliàries al mercat del lloguer milloren una mica enfront del trimestre pas, tot just 1,4 punts percentuals, fins als 58,2 punts, per les previsions d'una petita millora en la captació de pisos en arrendament enfront del trimestre passat.

Els preus dels arrendaments continuen sent el principal punt de tensió al mercat. L'escassetat d'oferta que observen les immobiliàries es trasllada als preus, que continuaran augmentant als mesos vinents, segons el 44% de les agències enquestades. Un altre 40% afirma que les rendes es mantindran i només un 5% creu que els preus del lloguer baixaran.

contador