ep archivo   philip lane miembro del comite ejecutivo del banco central europeo bce en una foto de
Gustavo Valiente - Europa Press - Archivo

"No cal fer afirmacions amb excessiva seguretat. Aprofitarem aquestes setmanes per examinar les dades que vagin arribant", ha afirmat Phillip Lane, membre del Comitè Executiu del Banc Central Europeu (BCE). Tot i això, reconeix que una baixada dels tipus d'interès al juny "no seria una sorpresa".

Així ho ha expressat durant una entrevista a El Confidencial, en què Lane ha dit que el seu nivell de confiança ha millorat en comparació amb el de la reunió d'abril.

"Fixem els tipus per assegurar que la inflació torni a l'objectiu marcat. Un cop aconseguit això, quan estiguem segurs que la inflació tornarà a l'objectiu, hem dit que seria apropiat reduir-ne el nivell. Els tipus d'interès elevats tenen un cost i només hauríem de fer-ho" pagar-ho mentre tinguem un risc d'inflació excessiu", ha assenyalat.

Sobre si el BCE es guiarà pels passos que faci en política monetària la Reserva Federal dels EUA (Fed), "nosaltres ens guiarem per les perspectives europees", ha afirmat. "Les perspectives d´inflació, en primer lloc, però també les perspectives per a l'economia".

I matisa: "Al final, el rendiment de l'economia europea dependrà de les decisions que prenguin els europeus, les empreses i els governs".

D'altra banda, sobre la remuneració dels dipòsits per part dels bancs, Lane ha dit que hi veuen "moltes diferències entre els països europeus". "Als països on els tipus dels dipòsits no han pujat gaire, això indica una competència insuficient per l'estalvi" (...) "així que el fet que estiguin optant per no pagar gaire pels dipòsits també reflecteix la manca de dinamisme a la inversió i les altes taxes d'estalvi”.

A més, preguntat per la situació econòmica d'Espanya, Lane ha destacat “el seu comportament sòlid”. "El creixement econòmic d'Espanya és positiu".

contador