bitcoin perdidas
Karolina Grabowska (Pexels)

Les criptomonedes es tenyeixen de vermell aquest dimarts. El bitcoin (BTC) es deixa un 2% a les últimes 24 hores i cau per sota dels 62.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) retrocedeix el mateix i posa en perill els 2.900 dòlars.

  • 69.350,191$
  • 0,18%

A les altcoins també s'imposa el signe negatiu. A excepció d'XRP o dogecoin (DOGE), gairebé totes les grans criptomonedes alternatives cotitzen a la baixa aquesta jornada. Destaquen les caigudes del 3% al cardano (ADA) i del 6% en toncoin (TON), així com els descensos del 2% a tokens com avalanche (AVAX), polkadot (DOT) o bitcoin cash (BCH).

Com us hem explicat, les criptomonedes segueixen sense trobar arguments convincents que justifiquin una pujada sostinguda dels preus. Els inversors continuen esperant que les dades macroeconòmiques siguin prou positives perquè la Reserva Federal (Fed) no torni a fer cap pas enrere amb el seu pla de retallades dels tipus d'interès, que ha patit notables canvis a les últimes setmanes.

En aquest sentit, l'índex de preus de producció (IPP) que es coneixerà aquesta jornada i, sobretot, la lectura d'inflació de l'abril que es publicarà demà seran les referències més importants per veure quin camí pot agafar el banc central nord-americà. De la mateixa manera, el mercat estarà molt pendent del que avui hagi de dir el president Jerome Powell després d'assegurar que no veia pujades de les taxes oficials en el futur i fer una sèrie de picades d'ullet dovish que van agradar al mercat.

"Encara que se suposa que el bitcoin no es veu afectat pels factors macroeconòmics tradicionals com a moneda descentralitzada, la creixent participació institucional al mercat de criptomonedes ha alterat en certa mesura la dinàmica de negociació de bitcoin, de manera que ara mostra característiques més d'acord amb els actius de risc tradicionals, com pujar quan el dòlar s'afebleix, en resposta als canvis en les perspectives de la Fed", explica James Harte, analista de mercats de TickMill Group, alhora que recalca que aquestes dades macro seran les que inclinin la balança cap a un costat o l'altre.

D'altra banda, els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) al comptat segueixen una mica deprimits. En concret, els fons cotitzats de BTC i ETH de Hong Kong van registrar fluxos de capital negatius de més de 30 milions de dòlars aquest dilluns, cinc vegades més que les pèrdues de divendres. Després de vuit dies de cotització, els inversors van retirar uns 13 milions de dòlars dels sis ETF, un resultat decebedor per als ETF amb seu a Àsia si es compara amb la fase d'entusiasme inicial al voltant dels homòlegs cotitzats als Estats Units.

Molts experts del sector han assenyalat que el mercat global d'ETF amb seu a Hong Kong és relativament petit, amb uns 50.000 milions de dòlars en actius. En comparació, el mercat nord-americà d'ETF s'estima que té uns 9 bilions de dòlars en actius gestionats. En aquest sentit, els inversors de la Xina continental encara no poden accedir a aquests ETF, cosa que sembla el principal motiu darrere del baix interès en aquests productes d'inversió. Els analistes opinen que l'accés dels inversors xinesos a aquests fons cotitzats al comptat podria disparar la demanda institucional al continent asiàtic.

Per tècnic, Harte assenyala que, després de la ruptura dels màxims històrics al març, el preu ha corregit a la baixa i s'ha establert en "un bloc congestionat de consolidació emmarcat entre 60.600 dòlars i 74.300 dòlars". "La ruptura fallida a la baixa del rang a principis de mes ofereix als alcistes una certa esperança que es reprengui la tendència alcista, encara que segueix havent-hi molt risc en ambdós sentits. Amb els 60.600 dòlars mantenint-se com a suport i els estudis d'impuls girant al alça, l'atenció se centra en un impuls continu a l'alça aquí amb 69.300 dòlars i els màxims del canal baixista com la propera resistència que cal vigilar per sobre dels nivells actuals", sentencia.

contador