cb asia stocks 5 short1

Les borses asiàtiques han tancat en positiu la sessió d'aquest divendres per les esperances que la Reserva Federal dels EUA (Fed) retalli els tipus d'interès abans de final d'any, cosa que ha impulsat la confiança del mercat.

L'índex Hang Seng de Hong Kong ha estat el que millor ho ha fet entre els seus parells asiàtics, pujant un 1,1%, col·locant-se a un màxim de vuit mesos després d'informacions que la Xina estudia eximir els inversors del continent d'impostos sobre els dividends obtinguts de la inversió en accions de Hong Kong.

Mentrestant, el Nikkei 225 del Japó ha pujat un 0,4%, mentre que l'índex Topix ha avançat un 0,7%. El Kospi de Corea del Sud ha tancat pujant un 0,57%. Per contra, el Kosdaq ha caigut un 0,69%. Igualment, els índexs CSI 300 i Shanghai Composite de la Xina han perdut al voltant d'un 0,5%. Per part seva, l'S&P/ASX 200 australià ha guanyat un 0,35%.

Entre les dades que s'han publicat, el Japó va registrar el superàvit més gran en compte corrent per valor de 25,3 bilions de iens l'any fiscal que va finalitzar el març del 2024.

A més, la despesa de les llars japoneses va disminuir al març menys del que s'esperava, un 1,2% respecte a l'any anterior. No obstant això, és la tretzena caiguda consecutiva. Cosa que pot fer que el Banc del Japó esperi almenys fins a l'octubre abans de pujar los tipus d'interès.

Al mercat de divises, la majoria de les asiàtiques amb prou feines han registrat moviments aquest divendres mentre el dòlar s'estabilitza. El ien japonès segueix fràgil i s'acosta als 156 dòlars, mentre que el iuan xinès s'afebleix.

Noticias relacionadas

contador