emmanuel macron 20240505141512

El president francès, Emmanuel Macron, creu que el sector bancari europeu necessita més consolidació, i no rebutja la possibilitat que un banc gal sigui comprat per un altre rival europeu. Preguntat en una entrevista a Bloomberg si, per exemple, estaria disposat a consentir la venda del francès Société Générale a l'espanyol Santander, Macron va dir: "Negociar com a europeus significa que cal consolidar-se com a europeus". "Ara hem d'obrir aquesta caixa i oferir un enfocament de mercat únic que sigui molt més eficient", va afegir.

  • 26,020€
  • 0,04%

França acull diversos dels bancs més grans de la zona euro, incloent-hi BNP Paribas, amb un balanç de 2,7 bilions d'euros. El banc ha estat anomenat el JP Morgan d'Europa. Macron s'hi refereix a l'entrevista i afirma que la seva incapacitat per dur a terme fusions transfrontereres planteja "diversos problemes".

"Necessitem una consolidació", afirma Macron, perquè BNP pugui adquirir competidors més petits. Quan se li va preguntar si això també podria incloure rivals europeus adquirint un banc francès com Société Générale, va dir: "Sí, és clar".

Les accions de Société Générale pugen un 3,7% aquest dimarts, mentre que Crédit Agricole guanya fins a un 0,6%. BNP cau un 0,3%.

La manca d'una unió bancària completa i el fet que els Estats membres siguin reticents a veure els seus grans bancs nacionals en mans de rivals estrangers, fins i tot si ajuda a enfortir l'economia europea en conjunt, frena una consolidació del sector financer al nivell europeu.

"Aquest és un món totalment nou i realment necessitem aquest nou model de negoci per als europeus", va dir Macron a Bloomberg a l'entrevista, que va ser realitzada aquest dilluns.

Noticias relacionadas

contador