ep cadena de produccion de la planta de bba en shenyang china
BMW

Dades econòmiques mixtes a la Xina aquest divendres. La producció industrial del mes d'abril ha pujat un 6,7%, per sobre del 4,5% del març i del 5,5% esperat pel consens. Tot i això, les vendes al detall del mateix període han repuntat tan sols un 2,3%, per sota del 3,1% del mes passat i del 3,8% pronosticat pel consens.

Aquestes dades indiquen una recuperació desigual a la segona economia més gran del món, per darrere dels Estats Units, i han estat rebudes amb certa decepció pels inversors.

Mentre que el sector manufacturer està donant mostres de millora, impulsat per les exportacions, la crisi immobiliària continua afectant la demanda interna i posa en dubte l'objectiu de les autoritats de canviar el model de creixement.

En aquest sentit, els preus de l'habitatge van caure a un ritme més ràpid a l'abril, augmentant una crisi que amenaça de destruir milions de llocs de treball.

LA VALORACIÓ DELS EXPERTS

"Les vendes al detall han decebut fins i tot les nostres estimacions molt conservadores, ja que les dades indiquen un creixement seqüencial en productes de consum bàsic, però una feble gana general dels consumidors per la despesa discrecional", expliquen els experts d'Oxford Economics.

A més, afegeixen que "el rendiment superior de la producció industrial pot resultar transitori, atès el creixent risc aranzelari, perquè altres dades ja apunten a una moderació de les noves comandes".

En positiu, afirmen que "les inversions podrien recuperar-se de manera més significativa després d'una pausa temporal, a causa de la previsió d'emissions de bons sobirans (per part del Govern), que haurien de donar més impuls a les inversions en infraestructura i manufactures".

Sobre la crisi immobiliària, assenyalen que "la desacceleració de l'activitat i dels preus dels habitatges suggereix una transmissió dolenta de les mesures recents per alleujar les restriccions a la compra d'habitatges".

En aquest sentit, comenten que "els mercats es troben en un altre període d'espera, en espera de detalls sobre el pla proposat per les autoritats per 'desabastir' l'inventari d'habitatges", que pot consistir en una compra massiva de cases per part dels governs regionals.

contador