dl jerome powell generic 20240326 7
Sharecast / public domain image

L'informe del mercat laboral d'abril als Estats Units, que es va publicar divendres passat, va ser en general feble, amb menys nòmines no agrícoles, un creixement salarial moderat i lleugerament més atur. Això sembla indicar que el mercat laboral finalment s'està refredant, "proporcionant algunes evidències que la demanda i la inflació disminuiran més endavant l'any" i augmentant la probabilitat de retallades de tipus, comenten els experts de Julius Baer.

"La probabilitat que la Reserva Federal pugui retallar les taxes d'interès a les properes reunions ha augmentat: és possible que es produeixin més retallades de tipus del que s'esperava prèviament per al 2024. La confiança en la nostra previsió que la Fed començarà a retallar les taxes a la reunió del FOMC del setembre ha augmentat”, afirma David Kohl, economista en cap de Julius Baer.

L'informe del mercat laboral de l'abril va sorprendre amb un nombre menor de nòmines no agrícoles de 175.000. La dinàmica de l'ocupació va ser particularment feble en sectors cíclics, amb una contractació en lleure i hoteleria que es va desaccelerar fins a 5.000, i amb informació i serveis empresarials reportant baixades en les nòmines. Els sectors no cíclics es van mantenir resilients, amb guanys de treball en serveis de salut que van representar aproximadament la meitat dels guanys de feina totals (+87.000). L'enquesta alternativa de llars va mostrar guanys de feina molt més febles de 25.000 després d'un fort augment al març d'aquest any.

"L'extraordinària volatilitat de l'enquesta de llars suggereix problemes amb l'ajust estacional. El valor informatiu de l'enquesta continua sent baix", indica Kohl. "La taxa d'atur va augmentar a 3,9%, i va contribuir a la percepció que el mercat laboral dels EUA s'està debilitant", afegeix.

Menys ofertes d'ocupació i menys renúncies voluntàries redueixen la pressió salarial, amb un creixement salarial més baix reportat, confirmant que el risc d'inflació derivat d'un mercat laboral calent ha disminuït, comenta aquest economista.

"Els menors riscos d'inflació augmenten la probabilitat que la Fed pugui retallar les taxes d'interès en les properes reunions, per tant, hi ha la possibilitat de més retallades de taxes el 2024. Continuem esperant que la Fed comenci a retallar les taxes a la seva reunió del FOMC del setembre: la confiança en la nostra previsió ha augmentat”, reitera per concloure.

Noticias relacionadas

contador