bitcoin cryptomonnaies 20240307073950

Mentre que la resta del mercat de criptomonedes cotitza aquest dimecres a la baixa, el bitcoin es mou pràcticament pla i es juga mantenir el nivell dels 62.000 dòlars.

Després que un dia abans el bitcoin arribi a caure un 3,3%, tornant a tocar el nivell de suport de 61.000 dòlars, la criptodivisa per excel·lència registra a les últimes hores una volatilitat sobtada en espera que arribin les dades d'inflació dels Estats Units.

Enmig d'escassos senyals positius, queda poc d'aquell entusiasme inicial que va portar a mitjans de març el bitcoin a màxims històrics per sobre dels 73.000 dòlars. Després ha baixat més d'un 16% i s'ha mogut dins d'un rang de negociació de 60.000 a 70.000 dòlars.

Tot i això, encara que la tendència actual sembla baixista, alguns analistes creuen que les dades de preus del bitcoin mostren un altre camí cap a màxims històrics i que, cap al final del segon trimestre, fins i tot podria tocar els 75.000 dòlars.

A la resta del mercat de criptomonedes regna el vermell, ja que els inversors semblen haver-se tornat reticents al risc abans de conèixer les dades de l'IPC nord-americà. I és que les previsions apunten que la inflació persistent mantindrà alts els tipus d'interès per més temps, un escenari negatiu per als criptomercats.

Així, l'ethereum baixa un 0,5%, solana, un 1,5%, cardano més d'un 1% i XPR un 1,2%.

contador