photo d illustration d un bitcoin

Les criptomonedes estenen la correcció d'aquest dimarts. El bitcoin (BTC) es deixa un 2% a les últimes 24 hores i se situa lleugerament per sobre dels 62.000 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) cau el mateix i perd el nivell dels 3.000 dòlars.

  • 67.147,628$
  • 0,05%

A la resta d'altcoins també s'imposen les caigudes. Criden l'atenció els descensos d'entre el 5% i el 6% de la solana (SOL), dogecoin (DOGE) i avalanche (AVAX), així com les caigudes del 4% a shiba inu (SHIB) i toncoin (TON). Per la seva banda, tron (TRX) aconsegueix sumar un 2% al darrer dia.

No hi ha gaires novetats de pes a l'espai de les criptomonedes, ja que la veu cantant la segueixen portant les dades macroeconòmiques i les perspectives de baixades de tipus de la Reserva Federal (Fed). En aquest sentit, el mercat va respirar alleujat després de conèixer la darrera dada d'ocupació dels Estats Units i, sobretot, després de la reunió de la setmana passada del banc central nord-americà.

En aquest sentit, el president de la Fed, Jerome Powell, va advertir que la inflació seguia sent força resistent, però també va deixar clar que els tipus d'interès no pujarien en el futur proper. Experts com els de TD Securities van destacar que l'organisme va fer un parell de picades d'ullet força 'dovish', com l'alentiment del ritme de reducció del balanç a partir del juny o les nombroses mencions del president de la Fed a la feina feta per controlar la inflació.

"Va ser molt menys agressiu del que podria haver estat i, gosem dir, menys agressiu del que esperàvem. Els mercats es van prendre bé tant el comunicat com la roda de premsa", van explicar.

Així doncs, amb el mercat en espera de conèixer més dades i noves previsions, l'altre gran focus d'interès als darrers dies se situa sobre Robinhood. La companyia va rebre recentment un "avís Wells" de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) pel seu negoci de criptomonedes. Això no és sinó una notificació que l'empresa podria ser investigada pel regulador i, en darrera instància, ser objecte de sancions o un procés de cessament i desistiment, entre d'altres.

La companyia ha mostrat la seva "decepció" amb el regulador, però alguns analistes creuen que l'empresa no té perquè tenir por. Segons KBW, Robinhood porta les de guanyar en un potencial procés judicial entre ella i la SEC.

D'altra banda, el mercat segueix amb interès els avenços en l'espai dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat després de conèixer que Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) va aconseguir divendres el primer dia amb entrades netes de capital. Paral·lelament, la companyia ha retirat la sol·licitud per convertir el fons insígnia de futurs d'ETH en un ETF al comptat només unes setmanes abans que la SEC hagi de prendre una decisió sobre l'aprovació regulatòria d'aquests productes. James Seyffart, analista de Bloomberg ETF, ha mostrat els seus dubtes amb el moviment de l'empresa i veu cada cop menys probable que el regulador autoritzi la cotització d'aquests productes aquest mes, cosa que postergaria la seva potencial aprovació fins a finals d'aquest any.

contador