bitcoin, dolar, criptomonedas, cripto
fabrikasimf on Freepik

Les criptomonedes es recuperen aquest divendres després de diversos dies alacaigudes. El bitcoin (BTC) repunta per sobre dels 63.000 dòlars després de sumar a prop d'un 3% a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) s'allunya dels 3.000 dòlars després de sumar gairebé un 2% des de dijous.

  • 68.248,184$
  • 2,28%

A les altcoins destaquen les fortíssimes pujades del 12% de toncoin (TON), així com del 7% a la solana (SOL), que ha aconseguit batre el volum de negociació d'ETH en intercanvis descentralitzats (DEX, per les sigles en anglès) a l'últim dia. Altres tokens com dogecoin (DOGE), cardano (ADA) o shiba inu (SHIB) pugen amb més moderació, però per sobre del 2%.

Tot i aquest repunt, no ha canviat gran cosa a l'espai de les criptomonedes. A més, els experts de 10x Research assenyalen que els actius digitals podrien patir certa pressió baixista en les properes setmanes a causa del desbloqueig del voltant de 2.000 milions de dòlars en altcoins com aptos (APT), avalanche (AVAX) o SOL, aquesta última com a part del procés de reestructuració d'FTX.

Així mateix, més d'11.000 milions de dòlars en bitcoins es distribuiran entre els creditors del desaparegut 'exchange' Mt. Gox i dels del programa Gemini Earn, calcula Vetle Lunde, analista de K33 Research. "Està tot preparat per veure grans onades de por, incertesa i dubtes (FUD, per les sigles en anglès) a l'espai de les criptomonedes", subratlla aquest expert.

D'altra banda, Binance assenyala que els inversors minoristes han tornat en massa al mercat de criptoactius, un senyal positiu atesa la relaxació recent de l'impuls donat pels inversors institucionals. En concret, la criptoborsa més gran assenyala que els clients al detall van créixer un 26% a la seva plataforma durant el primer trimestre, situant-se a nivells no vistos des de mitjans del 2022, final de l'últim cicle alcista del mercat de les criptomonedes.

En aquest sentit, cal recordar que el proveïdor de dades digitals CCData va constatar que l'abril va ser un mes força feble per als actius digitals. En bona mesura, això va deure's a la incertesa al Pròxim Orient, així com a l'alentiment de les entrades de capital en els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat. Alguns analistes creuen que els ETF aprovats a Hong Kong podrien reactivar la demanda per aquests productes, especialment si aconsegueixen accés als inversors de la Xina continental.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior d'eToro, destaca que, mentre el bitcoin mantingui els 59.000 dòlars, no pensaran en una correcció més gran. "Per dalt, resistència als 68.500 dòlars. Si els salta, intentarà atacar els 72.000 i donarà, en cas d'aconseguir-ho, senyal de nou impuls alcista", sentencia aquest estrateg.

contador