ep archivo   bandera de japon
EUROPA PRESS - Archivo

El ien s'ha enfonsat 160 iens per dòlar aquest dilluns, el nivell més feble des d'abril del 1990. Després de marcar breument el nivell de 160,03 iens, s'ha recuperat fins als 156,5 enfront del dòlar. Segons informa Reuters, les autoritats japoneses podrien haver intervingut per impulsar la moneda.

  • 155,1580¥
  • -0,80%

Fonts comercials han assenyalat a l'agència que es va observar bancs japonesos venent dòlars per ien.

Els operadors estan molt pendents de qualsevol indici d'acció per part de Tòquio per sostenir una moneda que ha caigut un 11% respecte al dòlar des del començament d'any, ja que fins i tot la sortida de taxes negatives del Banc del Japó no ha aconseguit impulsar la divisa.

Segons Reuters, el principal diplomàtic de divises del Japó, Masato Kanda, ha declinat fer comentaris quan se li ha preguntat si les autoritats hi havien intervingut. "No comentaré per ara", ha dit Kanda, viceministre de Finances d'Afers Internacionals.

El Commonwealth Bank of Austràlia, el banc més gran per capitalització de mercat d'Austràlia, assenyala que s'espera que el Ministeri de Finances del Japó publiqui aquest dimarts les seves estadístiques d'intervenció al mercat per al període del 28 de març al 26 d'abril. Tot i això, afirma: "No hem vist notícies als mitjans que confirmin la intervenció".

"La volatilitat del ien d'avui pot reflectir el nerviosisme dels mercats a causa de la baixa liquiditat. És poc probable que rebem comentaris de funcionaris japonesos avui perquè el Japó està de vacances", ha assenyalat el banc, segons recull CNBC.

Les borses asiàtiques han finalitzat avui el dia en positiu. El Hang Seng suma un 0,57% i el Shanghai, un +0,79%.

L'índex S&P/ASX 200 d'Austràlia ha tancat a l'alça un 0,81% als 7.637,40 i s'ha recuperat de les pèrdues de divendres.

El Kospi de Corea del Sud ha pujat un 1,17% per tancar als 2.687,44, i l'índex Kosdaq de petita capitalització ha guanyat un 1,51%, per tancar als 869,72.

Noticias relacionadas

contador