ep vladimir putin presidente de rusia
MIKHAIL KLIMENTYEV / SPUTNIK / CONTACTOPHOTO

Aquest dijous, el president rus, Vladimir Putin, i el seu homòleg xinès, Xi Jinping, es reuneixen a Pequín per, segons el Kremlin, tractar "una sèrie de qüestions d'associació integral i d'interacció estratègica". En arribar al país, Putin ha assegurat que "les relacions entre Rússia i la Xina han assolit un nivell sense precedents".

"Fins i tot davant de situacions internacionals greus, les relacions entre els dos països continuen enfortint-se", ha afegit en declaracions als mitjans abans de trobar-se amb Jinping en una visita d'estat que durarà dos dies.

El president rus ha destacat que és "de fonamental importància" que les relacions entre els dos països "no siguin oportunistes i no estiguin dirigides contra ningú. La nostra cooperació en els assumptes mundials és avui un dels principals factors estabilitzadors a nivell internacional".

Aquest és el primer viatge de Putin a l'estranger des que va ser reelegit per a un cinquè mandat al mes de març passat. Les converses entre els dos i les seves delegacions respectives duraran uns 45 minuts, abans de signar una declaració conjunta i diversos documents bilaterals.

Per part seva, Jinping ha expressat que Pequín "sempre treballarà amb Rússia com un bon veí, amic i soci" per salvaguardar "l'equitat i la justícia".

Noticias relacionadas

contador