robert fico lors de sa prise de son fonction

El primer ministre d'Eslovàquia, Robert Fico, no corre perill de mort després de ser tirotejat aquest dimecres al mig del carrer, encara que roman greu després de rebre diversos trets i ser operat d'urgència.

Segons les primeres informacions, l'autor dels trets ha estat Juraj Cintula, un escriptor de 71 anys membre de l'Associació d'Escriptors Eslovacs.

La motivació va ser política, a causa de la seva oposició a les postures defensades per Fico, que s'ha mostrat molt proper a les posicions de Rússia i Vladímir Putin des que va tornar a ser elegit primer ministre.

Pel que sembla, Juraj Cintula va publicar un vídeo en xarxes socials en què criticava una altra polèmica decisió de Fico, que vol tancar la televisió pública eslovaca i fa uns mesos va eliminar la Fiscalia Especial anticorrupció, que investigava casos vinculats amb el seu propi partit.

El viceprimer ministre Tomas Taraba ha declarat als mitjans que la vida de Fico "no corre perill en aquest moment", tot i que ha afegit que "estava greument ferit. Una bala li ha travessat l'estómac i l'altra li ha impactat a l'articulació. Va ser trasllat immediatament a l'hospital i després al quiròfan".

contador