ep archivo   imagen de archivo de una bandera de alemania
AYUNTAMIENTO DE COLMENAR - Archivo

El sentiment entre les empreses a Alemanya continua sense canvis. L'índex de clima empresarial Ifo al maig es va mantenir als 89,3 punts. Les empreses es mostren menys satisfetes amb la seva situació comercial actual (cau de 88,9 a 88,3 punts), però les expectatives milloren (puja a 90,4 des de 89,7). Els sectors manufacturer, comercial i de construcció s'estan recuperant, tot i que el sector de serveis va patir un lleuger cop. L'economia d'Alemanya està sortint de la crisi pas a pas, segons l'Institut Ifo.

En concret, al sector manufacturer, el clima empresarial va millorar per tercera vegada consecutiva. Les empreses estan considerablement més satisfetes amb la situació comercial actual. A més, les perspectives per als propers mesos són menys pessimistes que al mes anterior. Tot i això, la cartera de comandes va continuar disminuint.

Al sector de serveis, l'índex va disminuir. Això es va deure a avaluacions una mica pitjors de la situació comercial actual. Tot i això, les expectatives en van millorar una mica. Les empreses van informar sobre comandes addicionals.

Al comerç, l'índex va fer un "pas significatiu" cap amunt. Les expectatives comercials van millorar considerablement tot i que encara estan marcades per l'escepticisme. La situació actual també està millorant, una tendència impulsada principalment pel segment majorista.

A la construcció, l'índex va millorar una vegada més. Les empreses estan més satisfetes amb la seva situació comercial actual, i les seves expectatives també van ser una mica menys pessimistes. Tot i això, la falta de comandes continua sent un problema central.

Noticias relacionadas

contador