bbva sabadell portada

El Govern es posiciona en contra "tant a la forma com al fons" de l'OPA hostil que BBVA ha presentat sobre Sabadell. Considera que aquesta operació "introdueix efectes lesius potencials al sistema financer espanyol".

  • 1,889€
  • 1,67%
  • 10,020€
  • 0,46%

Com expliquen fonts del Ministeri d'Economia, Comerç i Empresa, en primer lloc suposaria un increment en el nivell de concentració que podria tenir impacte negatiu en l'ocupació i en la prestació de serveis financers.

A més, un nivell excessiu de concentració introduiria un risc potencial addicional a l'estabilitat financera, com ha indicat recentment el Governador del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos.

Finalment, creuen que l'operació afectaria també la cohesió territorial per la presència d'aquestes entitats financeres al territori.

Des del Ministeri que dirigeix Carlos Cuerpo també destaquen que "Espanya té actualment un sistema financer fort i solvent" i que el "deure" del Govern és "vetllar per mantenir un sistema financer sòlid, que segueixi contribuint al creixement de la nostra economia i a l'agenda d'inclusió financera i protecció dels clients”.

Aquest dijous, BBVA feia un pas més després de la negativa rebuda per part de Sabadell a la seva proposta de fusió i llançava una OPA hostil sobre l'entitat.

El banc presidit per Carlos Torres ofereix una acció de nova emissió de BBVA per cada 4,83 accions de Banc Sabadell. És a dir, els termes econòmics són els mateixos que els oferts a l'oferta amistosa. Una proposta que el Consell de Sabadell va rebutjar en considerar que "infravalora" el seu projecte i les seves "perspectives de creixement com a entitat independent".

Noticias relacionadas

contador