dl andrew bailey bank of england generic pd
Sharecast / public domain image

L'economista en cap de Morgan Stanley, Jens Eisenschmidt, ha dit a CNBC que segueixen pensant que el Banc d'Anglaterra (BoE) retallarà tipus a la reunió de maig. "Seguim considerant una retallada de taxes al maig".

La visió del banc nord-americà està força allunyada del consens, que preveu una primera retallada de tipus per part del BoE al setembre. Les expectatives de retallades de tipus s'han debilitat a les últimes setmanes a l'altra banda de l'Atlàntic després de la dada d'inflació dels EUA del març i els comentaris, cada cop més 'hawkish', dels membres de la Reserva Federal (Fed), incloent-hi Jerome Powell. Christine Lagarde segueix apuntant el juny com la data prevista per a la primera rebaixa del Banc Central Europeu (BCE).

El governador del Banc d'Anglaterra, Andrew Bailey, ha dit aquest dimecres que les perspectives a Europa difereixen de les dels Estats Units i ha expressat optimisme sobre la caiguda de la inflació al Regne Unit, descrivint les últimes dades com a "bastant en línia" amb les previsions de la institució.

La inflació al Regne Unit es va reduir lleugerament menys del que s'esperava, baixant al 3,2% al març des del 3,4% al febrer, però quedant per sobre del 3,1% que els analistes havien projectat per al mes passat.

El Banc d'Anglaterra ha pronosticat que la inflació caurà per sota del seu objectiu del 2% al segon trimestre, abans de tornar a pujar al 3% més endavant aquest any. L'economista del Regne Unit de Morgan Stanley comparteix aquesta opinió, va dir Eisenschmidt a CNBC.

"En general, els bancs centrals estan tots, fins a cert punt, al mateix vaixell. El procés de desinflació és irregular, no està completament assegurat, per la qual cosa volen avançar lentament, a un ritme mesurat", ha dit Eisenschmidt.

"Al mateix temps, crec que tant per al Regne Unit com per al BCE és clar que les retallades de taxes estan arribant. Mentre que per a la Fed encara hi ha una mica més d'espera", ha afegit.

La reunió del Banc d'Anglaterra serà el proper 9 de maig.

Noticias relacionadas

contador