bitcoin roto

El bitcoin ha arrencat el mes de maig per sota dels 60.000 dòlars, amb molts dubtes i al nivell més baix des del 27 de febrer passat.

Estacionalment, a més, com passa amb la renda variable, el maig no és un bon mes per al bitcoin i el mercat d'actius digitals. Durant els darrers 13 anys, la 'cripto' ha caigut de mitjana un 20% cada vegada.

CryptoQuant, la plataforma que es dedica a recopilar dades de la cadena de blocs, no ha mostrat signes de debilitat dels miners de bitcoin malgrat el halving de les recompenses per bloc. "La mineria s'ha tornat perillosament centralitzada, amb només una organització que posseeix les criptomonedes minades a través de nou pools principals, controlant col·lectivament al voltant del 47% de la taxa de hash de la xarxa", escriu Rania Gule, analista de mercats de XS.com.

Amb tot, els fluxos de sortida dels fons d'inversió negociats a la borsa de bitcoin han continuat durant cinc dies consecutius. Des de l'aprovació d'aquests productes a l'11 de gener, el volum d'inversió acumulatiu ha arribat als 11.940 milions de dòlars. "A l'abril, hi va haver un patró de flux multidireccional", diu l'experta.

"Crec que la promulgació de la llei de pagaments amb criptomonedes als Estats Units permetrà a bancs com JP Morgan entrar al mercat 'cripto'. Val la pena assenyalar que una de les principals raons de la caiguda del bitcoin és la condemna a quatre mesos de presó de l'exCEO de Binance, Changpeng Zhao, després que el Departament de Justícia dels EUA exigís una sentència de tres anys de presó", indica Rania Gule.

"A més, al meu entendre, és probable que les perspectives sobre els tipus d'interès hagin donat suport al dòlar i hagin posat pressió sobre el bitcoin durant l'últim mes. La declaració del Comitè Federal de Mercat Obert va expressar preocupació per la inflació ahir però no va descartar retallades de taxes d'interès. Per tant, l'expectativa de futures retallades de taxes d'interès podria donar suport significativament els preus de bitcoin i els mercats de criptomonedes”.

SENTIMENT D'AVERSIÓ AL RISC CREIXENT

L'experta d'XS.com emmarca aquestes últimes caigudes del bitcoin des dels seus màxims històrics al març en "un sentiment d'aversió al risc creixent. Això va portar a una caiguda de més del 10% al bitcoin durant la setmana, convertint abril en el seu pitjor mes des de novembre del 2022".

Rania Gule espera "una forta recuperació a la criptomoneda" més tard aquest any, però a curt termini, el seu preu pot continuar caient en les properes setmanes a causa de les pressions del mercat i esdeveniments geopolítics, adverteix.

contador