ep archivo   sede del fondo de inversion cvc
CVC - Archivo

CVC Capital Partners s'ha estrenat aquest divendres a la borsa d'Amsterdam, i ho ha fet disparant-se més d'un 15%. En concret, ho ha fet amb pujades del 17,86% i ha marcat un preu de tancament de 16,50 euros, per sobre dels 14 euros per títol que havia fixat el fons de capital risc al plec que va elaborar per al seu debut.

Cal recordar que el preu per acció establert per a la seva estrena a Euronext Amsterdam es va situar al punt mitjà de la forquilla prevista d'entre 13 i 15 euros, cosa que valorava CVC Capital Partners en 14.000 milions d'euros. Tot i això, la pujada que registra aquest divendres eleva la seva capitalització borsària per sobre dels 17.300 milions.

CVC ha sortit a borsa amb una combinació d'OPV (oferta pública de venda d'accions) i OPS (oferta pública de subscripció). D'aquesta manera, el fons rebrà uns ingressos bruts de 250 milions d'euros per l'emissió de 17,78 milions de noves accions, i els accionistes actuals han venut 126,6 milions de títols, enfront dels 96,1 milions previstos.

"La fortalesa de la demanda ha significat que hem pogut augmentar significativament la mida de l'oferta, i ha proporcionat liquiditat addicional al mercat", ha apuntat Rob Lucas, conseller delegat de CVC.

I és que, tal com havia anunciat el fons, suposant que no s'exercís totalment l'opció de sobreadjudicació contemplada al fullet, la mida de l'oferta seria d'uns 2.000 milions d'euros, és a dir, el 14,4% del capital. Però si aquesta opció s'exercia completament, llavors la mida de l'oferta pujaria a 2.300 milions, un 16,3% del capital.

Segons ha dit Lucas, ara, com a companyia cotitzada, CVC Capital Partners estarà ben posicionada per implementar la seva estratègia i aprofitar les oportunitats en una indústria en evolució i creixement.

Goldman Sachs, JP Morgan i Morgan Stanley han actuat com a coordinadors globals de l'oferta, però a partir d'ara JP Morgan actuarà com a gestor d'estabilització de la companyia, que compta amb 186.000 milions d'euros en actius sota gestió. De fet, a Espanya compta amb inversions en Naturgy, Exolum, Deoleo, i també en Tendam, la Universitat Alfonso X el Savi o La Lliga.

contador