ethereum etf

Expectació al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) consolida els guanys recents i es manté enganxat als 69.700 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) escala fins als 3.800 dòlars i continua ean nivells del començament de març.

  • 66.538,503$
  • 0,44%
  • 3.561,208$
  • 0,72%

A les altcoins s'hi imposa el vermell. Tokens com Binance coin (BNB), solana (SOL) o XRP perden una mica més d'un 1% a les últimes 24 hores, mentre que altres criptos com ara cardano (ADA) o dogecoin (DOGE) cedeixen amb una mica més de moderació. A la banda dels ascensos destaquen les pujades de gairebé el 3% en toncoin (TON).

Aquesta és la situació al mercat dels actius digitals amb prou feines unes hores que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) doni a conèixer la seva decisió sobre els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) d'ETH al comptat. Aquest dijous, el regulador nord-americà ha de decidir si aprova, rebutja o posposa el veredicte sobre l'ETF al comptat proposat per VanEck. Com us hem explicat a Bolsamanía, aquest esdeveniment ha estat l'últim catalitzador del mercat, que es va tornar molt optimista després que els analistes de Bloomberg tripliquessin la probabilitat que el regulador aprovés aquests productes d'inversió aquest mes de maig.

Aquesta sensació d'optimisme s'ha reforçat després que altres sol·licitants com BlackRock, Grayscale o Fidelity actualitzessin els formularis 19b-4 (canvis a les normes d'intercanvi) per eliminar les disposicions relatives a l'staking (aposta), les quals podrien ser les principals causants del bloqueig regulatori. L'staking és el procés de bloquejar criptodivises específiques durant un període determinat per ajudar a sostenir el funcionament d'una cadena de blocs, a canvi d'una recompensa. Aquestes recompenses es consideren principalment ingressos passius entre els criptooperadors.

Segons Nate Geraci, cofundador de l'ETF Institute, "tècnicament és possible que (la SEC) aprovi primer els 19b-4 i després endarrereixi (l'aprovació de) les S-1 (declaracions de registre)". Per això, fins i tot un potencial rebuig de la SEC podria ser positiu per als criptoactius, ja que, si bé necessita donar el vistiplau als dos documents, l'aprovació dels formularis 19b-4 podria indicar una postura més favorable del regulador cap a aquests productes cotitzats.

S'espera que una eventual aprovació dispari els preus de la major altcoin del mercat, a més d'oferir un suport a preus d'altres criptomonedes com bitcoin, ja que donarà una porta d'entrada al capital institucional. Tot just dos mesos després de l'aprovació dels ETF de bitcoin al comptat, la criptomoneda reina va marcar nous màxims històrics. Tot i això, experts com els d'eToro creuen que una aprovació no seria tan crucial com el mercat pensa.

Cal recordar que la SEC ha estat investigant si ETH és un valor després que la cadena de blocs Ethereum passés d'un mecanisme de consens de prova de treball (proof-of-work) a un mecanisme de prova de participació (proof-of -stake). Si la SEC considera que l'ether és un valor, pot ser un motiu perquè el regulador rebutgi les sol·licituds d'ETF d'ETH al comptat. Els experts estan una mica dividits en aquest front, amb alguns opinant que és difícil justificar que sigui un valor, mentre que altres com els de JP Morgan s'han mostrat més prudents.

Per tècnic, César Nuez, analista de Bolsamanía, destaca que el bitcoin segueix movent-se a la banda lateral en què està atrapat des de fa 3 mesos. Segons aquest expert, les pujades de les últimes sessions estan acostant a "la cotització dels voltants del nivell clau dels 74.415 dòlars". "Aquests preus corresponen als màxims històrics. Si aconsegueix superar-los es ficaria en pujada lliure amb el camí obert perquè puguem acabar veient un atac al nivell dels 80.000 dòlars", apunta.

Pel que fa a l'ethereum, James Harte, analista de TickMill Group, opina que la major altcoin del mercat podria depassar els 4.000 dòlars durant les properes jornades si continua aquesta tendència.

contador