photo d illustration du bitcoin 20240305170223

Les criptomonedes repunten amb moderació aquest inici de setmana. El bitcoin (BTC) se situa al voltant dels 61.600 dòlars després de remuntar un 1,5% a les últimes 24 hores, mentre que l'ethereum (ETH) intenta acostar-se als 3.000 dòlars, encara que puja amb molta més moderació.

  • 71.076,873$
  • -0,79%

A l'esfera de les altcoins també s'imposa el verd. La solana (SOL) puja amb ganes a les primeres hores de la sessió després de retrocedir més d'un 1% des de diumenge, igual que XRP o dogecoin (DOGE). Per contra, altres tokens com cardano (ADA) o, sobretot, toncoin (TON) estenen els guanys. Aquest últim ha pujat un 18% durant els darrers 7 dies després de diverses notícies positives relacionades amb diferents aplicacions de missatgeria instantània, ja que The Open Network és la principal cadena de blocs triada per aquests projectes.

Pel que fa al bitcoin, la criptomoneda reina busca recuperar el camí alcista després de perdre un 4% a l'última setmana i escalar fins als 65.000 durant els primers dies de maig. Tot i això, els inversors s'han tornat força optimistes després que el president de la Reserva Federal (Fed), Jerome Powell, assegurés que no veia pujades dels tipus d'interès en el futur i una sèrie de dades macroeconòmiques sembla que donar suport a la perspectiva de retallades de tipus d'interès una vegada passi l'estiu.

Tot i això, divendres no va ser un gran dia en aquest front. D'una banda, la presidenta de la Fed de Dallas, Lorie Logan, va plantejar els seus dubtes sobre l'actual política monetària del banc central nord-americà, que podria ser insuficient per controlar una inflació que presenta "importants riscos" a l'alça en aquests moments. Per la seva banda, l'enquesta de la Universitat de Michigan sobre el sentiment dels consumidors del maig va caure als 67,4 punts des dels 77,2 anteriors, gairebé 9 punts per sota de les previsions dels economistes. I encara més inquietant, les expectatives d'inflació a un any van augmentar fins al 3,5%, des del 3,2% anterior i en contra de les previsions del 3,2%.

En aquest sentit, la dada d'inflació dels Estats Units de l'abril, que es coneixerà aquest dimecres, serà clau per reforçar els arguments d'una banda o una altra. El consens espera que l'Índex de Preus al Consum (IPC) es moderi en taxa general fins al 3,4% interanual, una dècima percentual menys que al mes anterior, alhora que pronostiquen una caiguda de dues dècimes percentuals de la taxa subjacent fins al 3,6%.

Sigui com sigui, la veritat és que el bitcoin segueix atrapat entre els 60.000 i els 72.000 dòlars, un rang en què s'està movent des que arribés als seus últims màxims històrics a la primera quinzena de març. Segons Charles Edwards, fundador del fons de cobertura de criptomonedes Capriole Investments, la criptomoneda reina està en "una fase d''avorrir-te fins a la mort'" i el període de consolidació de preus actual podria estendre's entre un i sis mesos, ja que els inversors semblen voler tenir moltes més certeses que les actuals per operar amb els actius digitals. "Els símptomes (halving descomptat, creença que el mercat alcista s'ha acabat…) i les apostes en curt arribaran al punt àlgid just abans d'un gran 'rally' alcista", ha afegit en una publicació al seu compte d'X (antiga Twiiter).

Aquesta tesi és compartida pels experts de la companyia d'anàlisi de cadena de blocs Santiment, qeue destaquen que sembla que hi ha poc interès a comprar a les últimes caigudes del bitcoin… encara que això no ha de ser negatiu 'per se'. "En general, la manca de fe de la multitud és un fort senyal que els preus estan a prop de tocar fons", apunten.

contador