photo d illustration d archives de jetons representant les reseaux de crypto monnaies bitcoin ethereum dogecoin et ripple

Les criptomonedes es desinflen després d'un bon inici de setmana. El bitcoin (BTC) retrocedeix amb moderació fins als 64.200 dòlars després de vorejar els 65.500 dòlars, màxim de les últimes dues setmanes. Per part seva, l'ethereum (ETH) s'allunya dels 3.200 dòlars i tracta de consolidar els 3.100 dòlars.

  • 66.826,233$
  • -0,10%

A les altcoins també predomina el vermell. Dels 20 primers tokens alternatius per capitalització de mercat, només la solana (SOL) manté un saldo positiu a les últimes 24 hores. Dogecoin (DOGE), cardano (ADA), avalanche (AVAX) i toncoin (TON), entre d'altres, registren caigudes superiors al 4%.

Alguns analistes assenyalen que la recent correcció podria haver-se vist afectada per l'amonestació de la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) a Robinhood pel seu negoci de criptomonedes, ja que ahir el regulador va advertir la companyia que podria ser investigada. L'acció de la SEC pot posar fi a un procediment de cessament i desistiment, així com la imposició de sancions i la limitació d'activitats de la plataforma.

Tot i això, el cert és que la majoria de les criptomonedes es mantenen encara per sobre dels mínims de la setmana passada. I és que, com us hem explicat, les perspectives d'una Reserva Federal (Fed) més indulgent va asseure's bé als valors de més risc com les criptomonedes. Les últimes dades macroeconòmiques semblen donar una mica de treva a la Fed, que, a través del president Jerome Powell, havia comunicat que una pujada de tipus està pràcticament fora de la taula. El consens projecta ara la primera reducció de les taxes oficials al setembre.

Així mateix, altres experts assenyalen que els fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat semblen estar tornant a donar suport a la criptomoneda reina i als actius digitals en conjunt. D'una banda, Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) va aconseguir tancar per primera vegada amb fluxos nets positius divendres passat, una fita molt esperada pel mercat, ja que podria representar un punt d'inflexió per a aquests productes d'inversió. De l'altra, Richard Byworth, soci gerent de Syzcapital, ha indicat que és probable que els ETF de BTC i ETH al comptat aprovats a Hong Kong s'incorporin a l'anomenada plataforma Shanghai-Hong Kong Stock Connect, cosa que podria donar accés als inversors de la Xina continental a aquests productes de criptomonedes i generar una nova onada de demanda institucional.

Per la seva banda, QCP capital assenyala que les opcions de compra de bitcoin per al setembre oscil·len entre els 75.000 i els 100.000 dòlars, cosa que reflecteix una situació d'optimisme enfront d'una imminent pujada del BTC als propers mesos. "Estem veient un cert seguiment alcista en la volatilitat i les taxes de finançament després del rebot invers de divendres i el cap de setmana", expliquen des del fons de cobertura de criptomonedes. Una opció de compra dona dret a comprar l'actiu subjacent a un preu predeterminat en una data concreta o abans. Un comprador d'opcions de compra és implícitament alcista al mercat i un comprador d'opcions de venda és baixista.

Per tècnic, Javier Molina, analista sènior de mercats d'eToro, subratlla que el bitcoin es manté dins del rang comprès entre els 60.000 i els 72.000 dòlars en què s'està movent l'últim mes. "Fins que els preus no superin aquest nivell, seguim en el procés de correcció que s'està desenvolupant des del març. Ara mateix, el suport inicial és als 62.000. Només si es perden els 59.000 pensarem en una correcció més gran. Per dalt, resistència als 68.500 dòlars. Si els salta, intentarà atacar els 72.000 i donarà, en cas d'aconseguir-ho, senyal de nou impuls alcista", sentencia.

contador