dl australia sydney new south wales nsw commonwealth of australia asx 200 oceania asia pacific unsplash
Sharecast / Photoholgic via Unsplash

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han acabat aquest dijous amb signe mixt. Mentre que els mercats del Japó han estat els pitjors de la jornada, l'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha tocat un màxim històric intradia als 7.901,20 punts.

Tot i això, al tancament s'ha situat per sota. En concret, ha acabat amb una pujada del 0,99% fins als 7.896,90 punts, registrant el seu segon avenç consecutiu gràcies, sobretot, al bon exercici de les grans mineres com Rio Tinto o BHP.

A Austràlia també s'han conegut dijous les vendes al detall, que van augmentar un 0,3% al febrer, segons dades de l'Oficina d'Estadístiques del país. La lectura s'ha situat per sota del que esperava el consens, que augurava una millora del 0,4%. Al gener, les vendes al detall australianes havien augmentat un 1,1%.

Al Japó, el Nikkei 225 ha perdut un 1,46% i ha tancat als 40.168,07 punts, mentre que el Topix s'ha deixat un 1,73% per tancar als 2.750,81 punts. El ien japonès segueix feble enfront del dòlar, després d'haver tocat dimecres els 151,97, el nivell més baix en 34 anys.

Aquests mínims de la divisa han alimentat l'especulació sobre una possible intervenció del Govern per recolzar la moneda nipona. De fet, el ministre de Finances del Japó, Shunichi Suzuki, ja va dir a principis de setmana que no es descartaria cap mesura per "respondre moviments canviaris desordenats".

El CSI 300 de la Xina ha pujat al voltant d'un 0,4%, després que algunes informacions apuntessin que el Banc Popular de la Xina (PBoC per les sigles en anglès) podria reiniciar la compra de bons del tresor, una eina de política monetària que no ha utilitzat en més de dues dècades.

El Kospi de Corea del Sud ha tancat amb una caiguda del 0,3% fins als 2.745,82 punts, mentre que el Kosdaq de menor capitalització ha perdut un 0,13% i ha acabat als 910,05. Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha guanyat un 1%.

Noticias relacionadas

contador