ep archivo   imagen de japon
EUROPA PRESS - Archivo

Els mercats asiàtics han tancat aquest dimarts amb pèrdues mentre els inversors esperen més senyals sobre quan arribaran les retallades de tipus als Estats Units. Les actes de la darrera reunió de la Reserva Federal (Fed) es publicaran aquest dimecres 22 de maig.

Així, el Kospi de Corea del Sud ha baixat un 0,34%, mentre que el Kosdaq ha perdut el 0,15%. Al Japó, el Nikkei 225 ha caigut un 0,1% i el Topix, un 0,11%. A més, l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha deixat un 0,86%, mentre que el CSI300 de la Xina continental ha baixat un 0,24%.

Els estrategs de JP Morgan creuen que les accions xineses tenen per davant bones perspectives. "La conjuntura més positiva de la Xina podria durar fins a l'estiu, el juliol i l'agost, o fins que se celebrin les eleccions nord-americanes". Encara que matisen: "No creiem que els problemes estructurals a llarg termini, com el context deflacionista, els desequilibris entre l'oferta i la demanda immobiliària, la saturació del crèdit i la dissociació mundial hagin arribat a la fi".

A Austràlia, l'S&P/ASX 200 ha perdut un 0,17%, coincidint que el banc central australià va considerar augmentar els tipus a la reunió de maig, segons mostren les actes que s'han publicat. L'RBA, però, va deixar el tipus d'interès sense canvis al 4,35%.

Entre les divises, el dòlar es va mantenir ferm mentre que el ien lluitava al costat més feble del nivell de 156. I és que la moneda japonesa s'ha vist afectada pels temors d'una intervenció més gran de les autoritats japoneses, que van dissuadir els operadors de portar la moneda a nous mínims.

Noticias relacionadas

contador