ep archivo   el bei y microbank destinaran 200 millones de euros para financiar a microempresas y
GOBIERNO DE ARAGÓN - Archivo

El Banc Europeu d'Inversions (BEI) i MicroBank han signat un préstec de 100 milions d'euros que, segons expliquen, facilitarà l'accés al finançament a les microempreses i els autònoms d'Espanya a l'hora d'iniciar o expandir els seus negocis. Amb el préstec signat amb el BEI, que compta amb una garantia de CaixaBank, MicroBank posarà a disposició d'aquest segment empresarial un total de 200 milions d'euros en microcrèdits gràcies a la seva aportació addicional de 100 milions d'euros, tal com han informat en un comunicat.

Es tracta de la quarta operació de MicroBank i el BEI per recolzar les microempreses i els autònoms a Espanya. L'import total de les transaccions anteriors va assolir els 220 milions d'euros que, segons expliquen, han permès finançar a prop de 24.000 petits negocis i treballadors per compte propi.

Un dels objectius principals de la transacció és la generació d'ocupació. D'acord amb els estudis de MicroBank, l'entitat ha contribuït a la creació de 28.521 llocs de treball directes el 2023 a Espanya a través del suport a emprenedors, posant el focus sobre els col·lectius que poden trobar més dificultats, entre ells els joves emprenedors que necessiten liquiditat en un context d'enduriment de les condicions de finançament.

Esperen que amb el suport del BEI i el MicroBank, un gran nombre d'iniciatives d'autoocupació tinguin un creixement que derivi en la creació de nous llocs de treball.

Així mateix, està previst que una part de les inversions en aquests projectes es duguin a terme en regions d'Espanya considerades menys desenvolupades per la UE, on la renda per càpita és inferior al 75%. "L'acord contribueix a l'enfortiment de la cohesió econòmica, social i territorial de la Unió Europea, una de les línies d'acció transversal del BEI", assenyalen.

Noticias relacionadas

contador