ep la mayoria de los viajeros espanoles planifica sus viajes a destinos asiaticos con seis meses de
CATHAY PACIFIC

Les borses de la regió Àsia-Pacífic han tancat en verd aquest dilluns, seguint l'estela que va marcar Wall Street divendres després d'un informe d'ocupació més feble del que s'ha alimentat les esperances d'una retallada de tipus de la Reserva Federal (Fed ) abans del previst.

En concret, l'informe d'ocupació va mostrar que a l'abril s'havien creat 175.000 llocs de treball, menys que els 240.000 llocs de treball esperats pel consens. A més, la taxa d'atur va pujar al 3,9%, enfront del 3,8% del mes anterior, segons l'Oficina d'Estadístiques Laborals.

Sense oblidar que les xifres salarials també van ser inferiors al que s'esperava, cosa que suposa un senyal encoratjador per a la inflació, que segueix molt per sobre de l'objectiu de la Fed. Tot això ha animat els inversors a pensar que la relaxació monetària pot estar a prop, malgrat que les apostes sobre les retallades de tipus del banc central nord-americà no han fet res més que retallar-se des que va començar l'any.

L'S&P/ASX 200 d'Austràlia ha pujat un 0,7% per tancar als 7.682,4 punts, marcant així el tercer dia consecutiu de guanys. Per part seva, l'índex Hang Seng de Hong Kong s'ha mantingut termini, mentre que el CSI 300 de la Xina continental ha avançat un 1,30% el primer dia de cotització després de la festa del Dia del Treball.

Tot i això, els mercats del Japó i Corea del Sud estan tancats per festiu.

Pel que fa a les dades macroeconòmiques que s'han conegut aquest dilluns a la regió, destaquen el PMI serveis Caixin de la Xina, que s'ha situat a 52,5 a l'abril. L'expansió de l'activitat de serveis es desaccelera lleugerament respecte al març, quan en va marcar 52,7.

"Encara que lleugerament més feble, el creixement va tornar a ser sòlid i ara s'ha sostingut durant 16 mesos consecutius", han explicat els responsables de l'enquesta.

Per part seva, l'activitat empresarial al sector privat de Hong Kong es va expandir a un ritme més lent a l'abril, segons S&P Global. I és que l'índex de gerents de compres de la ciutat va caure a 50,6 des del 50,9 de març.

Jingyi Pan, director associat d'economia d'S&P Global Market Intelligence, ha dit que la lectura va assenyalar una altra millora en les condicions comercials al començament del segon trimestre. Tot i això, també ha apuntat que el creixement sembla estar en un "terreny inestable", destacant que els indicadors prospectius, com la disminució de les noves comandes comercials a l'abril, insinuaven un suavitzament de les condicions.

Finalment, el Producte Interior Brut (PIB) d'Indonèsia del primer trimestre va augmentar el 5,11% interanual i va marcar la seva expansió més ràpida en tres trimestres. A més a més, la lectura també ha superat el creixement del 5% esperat pel consens. En termes intertrimestrals, la principal economia del Sud-est Asiàtic va registrar una caiguda del 0,83%, inferior al 0,89% esperat.

Els inversors es mantenen en espera de la decisió sobre tipus del Banc de la Reserva d'Austràlia (RBA) dimarts i de les dades comercials de l'abril de la Xina que es coneixeran dijous.

Noticias relacionadas

contador