ep archivo   bbva sede en madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

BBVA ha presentat aquest dilluns resultats del primer trimestre del 2024 i els analistes ja n'han publicat les primeres valoracions. Aquestes en son les principals claus.

  • 10,200€
  • 3,03%

Els experts de Renta 4, que aconsellen mantenir el valor, amb un preu objectiu de 10,62 euros, comenten que “els resultats han superat les nostres estimacions i les de consens àmpliament al llarg de tot el compte de resultats”.

"L'avenç dels volums i una ampliació del marge de clients donen suport al creixement del marge d'interessos, amb avenços en totes les geografies, excepte a Turquia", afegeixen.

"Les comissions netes tenen un bon paper, igual que els ROF (resultats per operacions financeres). A nivell grup, el benefici net augmenta un 19%, superant les estimacions de consens, no només al grup, sinó també a totes les àrees geogràfiques", valoren.

També destaquen que "l'entitat millora la guia d'ingressos principals del grup per al 2024 i el creixement esperat del benefici net a doble dígit, recolzat en la revisió a l'alça de la guia de marge d'interessos per a Espanya".

Sobre l'evolució al mercat espanyol, indiquen que "el marge d'interessos creix, amb un crèdit que avança recolzat per la nova originació, davant l'estabilitat de la cartera que l'entitat espera per al conjunt de l'any. El cost de risc situa en 38 punts bàsics, enfront de l'objectiu de 40 pb per a l'any, mentre que el benefici net es veu recolzat per la generació de ROF després de la venda de carteres, cosa que permet compensar l'impost a la banca (285 milions) i unes provisions i despeses d'explotació una mica superiors a les estimacions”.

En resum, afirmen que "les xifres mostren la resiliència del creixement dels ingressos recurrents i un ROT del 18% (enfront de l'orientació del 17% per al 2024)".

JEFFERIES: COMPRAR, P.O. 12,60 EUROS

Els experts de Jefferies, que aconsellen comprar el valor, amb un preu objectiu de 12,60 euros, consideren que “els resultats son sòlids, amb un benefici net un 10% superior al previst pel consens, impulsat per forts ingressos, parcialment compensats pels costos".

Segons la seva valoració, "el trimestre va confirmar una dinàmica sòlida a la majoria de les geografies, amb millors resultats tant d'Espanya com de Mèxic. Les perspectives d'ingressos per a l'any fiscal 2024 estan millorant gràcies a una millor dinàmica de marge d'interès a Espanya, i el benefici net del grup ara apunta a un creixement de dos dígits en comparació amb l'any fiscal 2023 (enfront de la previsió del consens d'una pujada del 7%)".

BANKINTER: COMPRAR, P.O. 10,60 EUROS

Des de Bankinter, empresa que aconsella comprar, amb una valoració de 10,60 euros, destaquen que “bat expectatives gràcies al bon moment en resultats pel qual travessen Mèxic i Espanya. L'equip gestor reitera totes les guies del 2024 i afegeix que esperen creixement de benefici a doble dígit”.

Segons la seva opinió, "el més important dels resultats és que els ingressos evolucionen positivament gràcies a les pujades de tipus i la gestió de marges a les principals àrees geogràfiques (Mèxic i Espanya), la ràtio d'eficiència (costos/ingressos) continua entre les millors d'Europa malgrat la inflació, els índexs de qualitat creditícia son bons i la rendibilitat/ROTE és atractiva, amb una ràtio de capital CET1 FL que supera l'objectiu”.

Noticias relacionadas

contador