ep archivo   el presidente de la cnmv rodrigo buenaventura presenta el plan de actividades de la
Alejandro Martínez Vélez - Europa Press - Archivo

La Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV) ha llançat aquest dimarts una alerta urgent. L'organisme ha avisat els inversors sobre intents de suplantació de la seva identitat per part de les entitats MetaQuotes.net i Nacional Trade LTD. "Aquestes entitats estan contactant amb inversors per, de manera fraudulenta en nom de la CNMV, gestionar-los la recuperació de possibles pèrdues, investigar possibles irregularitats i garantir la devolució de fons. Per enganyar els inversors utilitzen falsos correus electrònics i firmes del supervisor", informa el comunicat de la CNMV.

La CNMV ha detectat que MetaQuotes.net s'ofereix per ajudar a recuperar fons congelats a víctimes de l'entitat no registrada o quiosquet financer MetaTrader afirmant fins i tot treballar amb el Grup de Recerca d'Actius Digitals de la CNMV, unitat inexistent.

D'altra banda, també ha descobert que Nacional Trade LTD s'adreça a possibles clients d'empreses de serveis d'inversió registrades i diu que ha estat contractada per la CNMV per investigar possibles irregularitats relacionades i garantir la devolució de fons.

"La CNMV alerta que no ha autoritzat cap empresa nacional o estrangera ni cap persona física la gestió per a la recuperació de pèrdues patides pels inversors. Tampoc ha contractat els serveis de cap entitat per investigar irregularitats de cap empresa de serveis d'inversió ni garantir la devolució de pèrdues", remarca al comunicat.

Per això, recomana a les persones contactades rebutjar qualsevol oferta que pugui rebre sobre això i no participar en els processos de verificació i/o reemborsament que proposen.

També es recomana presentar denúncia davant de les Forces de Seguretat si s'ha estat objecte d'alguna estafa o robatori de dades personals.

Recorda als inversors que per fer consultes tenen disponible el telèfon de l'Oficina d'Atenció a l'Inversor: 900 535 015, així com altres vies escrites i telemàtiques.

contador