inflacion eeuu portada

El deflactor de consum privat PCE als Estats Units ha repuntat al març fins al 2,7% en taxa interanual, des del 2,5%, segons les dades publicades aquest divendres per l'Oficina d'Estadístiques Laborals del Departament de Comerç dels Estats Units. Pel que fa a la inflació subjacent, s'ha mantingut al 2,8%, sense canvis des del mes anterior. Amdós índexs s'han ubicat per sobre del que esperava el consens d'analistes.

En termes mensuals, tant la taxa general com la subjacent han augmentat un 0,3% en relació amb els nivells del febrer, i mantenen el ritme de pujada del mes anterior. Els dos indicadors s'han comportat en línia amb el que esperava el mercat en aquest sentit.

Els béns es van encarir un 0,1% al tercer mes de l'any, mentre que el cost dels serveis va créixer el 0,4%. En la comparativa interanual, s'ha registrat un increment del 0,1% per als béns i del 4% en el cas dels serveis.

A més, els ingressos personals van pujar un 0,5% (122.000 milions de dòlars) al març, i els ingressos personals disponibles també van augmentar un 0,5% (104.000 milions). Per la seva banda, les despeses de consum personal van enfilar-se un 0,8% (160.900 milions).

contador