dl tokyo japan crossing street people business commuters offices scene yen japanese jpy nikkei topix pb
Sharecast / Sofia Terzoni via Pixabay

La inflació del Japó s'ha moderat lleugerament a l'abril fins al 2,5% des del 2,7% registrat al març. Encadena així el segon mes consecutiu de desacceleració dels preus, notícia que els inversors encara estan digerint. El Hang Seng ha liderat les pèrdues aquest divendres a Àsia.

La inflació subjacent del Japó, que exclou els preus dels aliments frescos, també s'ha desaccelerat des del 2,6% del març al 2,2% a l'abril, en línia amb les expectatives del consens.

Però ha estat l'anomenada taxa d'inflació 'bàsica', que exclou els preus dels aliments frescos i de l'energia i que és la que té en compte el Banc del Japó (BoJ) en formular la política monetària, la que ha experimentat la caiguda més pronunciada. En concret, s'ha situat al 2,4% a l'abril, i ha retrocedit des del 2,9% del mes anterior.

Els inversors estan avaluant aquestes xifres a la recerca de pistes sobre quins poden ser els propers moviments del banc central. De moment els dubtes han guanyat al país nipó, i el Nikkei 225 s'ha deixat un 1,17% fins als 38.646,11 punts, mentre que el Topix ha caigut un 0,44% i ha tancat als 2.742,54 punts.

Altres borses també han registrat pèrdues. L'índex Hang Seng de Hong Kong ha estat el pitjor de la regió Àsia-Pacífic després d'haver retrocedit un 1,71%, mentre que el CSI 300 de la Xina continental ha caigut un 1,11% per finalitzar als 3.601,48 punts.

A Corea del Sud, el Kospi ha baixat un 1,26% fins als 2.687,60 punts, arrossegat pel pes pesant Samsung Electronics, que ha caigut més d'un 3% després d'haver informat Reuters que els últims xips de memòria d'alta amplada de banda (HBM) del gegant tecnològic encara no estan llestos per al seu ús als Estats Units per part d'Nvidia.

Per part seva, el Kosdaq de petita capitalització ha perdut un 0,85% i ha tancat als 839,41 punts. I a Austràlia, l'S&P/ASX 200 s'ha deixat un 1,08% fins als 7.727,60 punts.

Noticias relacionadas

contador