ventas minoristas

Les vendes al detall dels Estats Units van pujar un 0,7% al març, segons les dades publicades pel Departament de Comerç dels Estats Units. Aquest indicador es desaccelera després de la pujada del 0,9% del febrer, revisada a l'alça des del 0,6%, i millora les expectatives del consens, que anticipava un avanç del 0,3%.

En termes interanuals, l'indicador ha registrat un augment al tercer mes de l'any del 4%, cosa que deixa la taxa de creixement del primer trimestre del curs el 2,1% en comparació amb el mateix període de l'any anterior.

Les vendes del comerç al detall van augmentar un 0,8% des del febrer i un 3,6% als últims 12 mesos, mentre que els minoristes que no son botigues van incrementar les vendes un 11,3% respecte al mateix període de l'any passat. Per part seva, els establiments d'alimentació i beguda van registrar una alça del 6,5% des del març del 2023.

Excloent-ne els automòbils, les vendes van pujar un 1,1%, mentre que el consens esperava un avanç del 0,4%. Pel que fa a les vendes del grup de control, també van millorar un 1,1% després de tancar el febrer amb un increment del 0,3%, revisat a l'alça des del 0%.

Els analistes d'Oxford Economics asseguren que "l'augment sorprenentment fort de les vendes al detall del març, combinat amb les revisions a l'alça dels mesos anteriors, significa que sembla que el creixement del consum real s'ha situat al voltant del 3% anualitzat al primer trimestre" .

"Aquest és un altre senyal clar de la resiliència del consumidor nord-americà, que creiem que mantindrà el creixement fort aquest any i se suma als riscos que la Reserva Federal endarrereixi la seva primera retallada de taxes més enllà del juny", conclouen.

contador