ep archivo   funcas celebra el retorno de la inflacion en los bienes industriales no energeticos a
EUROPA PRESS - Archivo

La producció industrial avança. Al mes de març, en comparació amb febrer, va augmentar un 0,6% a la zona de l'euro i un 0,2% a la totalitat de la Unió Europea (UE), segons les primeres estimacions que ha publicat aquest dimecres l'oficina d'estadístiques europea (Eurostat).

Cal recordar que al febrer, la producció industrial va créixer un 1,0% a la zona de l'euro i un 0,9% a la UE.

De tornada al març, a la zona de l'euro, en comparació amb el mes anterior, la producció industrial va disminuir als béns intermedis (0,5%), a l'energia (0,9%), als béns de consum duradors (1,1%) i als béns de consum no durador (2,7%). Només va augmentar un 1,0% per als béns de capital.

Al conjunt de la UE, la producció industrial va mostrar una fotografia similar, amb caigudes en béns intermedis (0,5%), energia (0,2%), béns de consum duradors (1,0%) i béns de consum no duradors (2,7%), i va augmentar un 0,7% per als béns de capital.

Els majors augments mensuals es van registrar a Irlanda (+12,8%), Bèlgica (+6,8%) i Luxemburg (+4,5%), mentre que els descensos més importants es van observar a Eslovènia (-5,9%), Polònia (-5,1%) i Dinamarca (-4,3%).

Si es compara amb el març del 2023, la producció industrial va disminuir un 1,0% tant a la zona de l'euro com a la Unió Europea. A la zona de l'euro, va disminuir per als béns intermedis (2,3%), energia (3,5%), béns de consum duradors (8,3%) i béns de consum no durador (7,0%), i va augmentar en el cas dels béns de capital un 1,8%.

A la UE, la producció industrial va disminuir per als béns intermedis (2,2%), energia (2,6%), béns de consum duradors (7,5%) i béns de consum no duradors (5,1%), i va créixer un 1,5% als béns de capital.

En la comparació interanual, els descensos anuals més importants es van registrar a Finlàndia (-7,7%), Bulgària (-7,6%) i Àustria (-7,0%), mentre que els majors augments es van observar a Irlanda (+37,0%), Xipre (+8,5%) i Romania (+3,5%).

Noticias relacionadas

contador