ep archivo   una criptomoneda de ethereum 20230608175703
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Les criptomonedes es prenen un respir després d'una jornada estel·lar. El bitcoin (BTC) cau amb moderació i perd els 70.000 dòlars (69.700 dòlars) i és el principal causant que la capitalització total del mercat de les criptodivises hagi minvat al voltant d'un 0,5% a les últimes 24 hores.

  • 66.044,360$
  • -0,18%
  • 3.558,481$
  • 1,61%

De la seva banda, les altcoins registren signe mixt. Algunes com a solana (SOL) o XRP cauen lleugerament, mentre que altres com a cardano (ADA), polygon (MATIC) o bitcoin cash (BCH) retallen al voltant d'un 2%. Al costat contrari de la balança, pujades moderades en avalanche (AVAX), shiba inu (SHIB), polkadot (DOT) i una mica més voluminoses en dogecoin (DOGE). A més, toncoin (TON) es desmarca de la resta de grans tokens i perd gairebé un 5% a les últimes 24 hores.

Tot i això, qui segueix en la seva ferma escalada és l'ethereum (ETH). La major altcoin del mercat puja un 2% a l'últim dia i intenta consolidar uns 3.800 dòlars que va arribar a superar aquest dimarts, però que no aconsegueix mantenir al tancament dels mercats des de la primera quinzena de març. Aleshores, les criptomonedes semblaven imparables després de l'aprovació dels fons cotitzats (ETF, per les sigles en anglès) de BTC al comptat, que van portar en volades la criptomoneda reina fins al seu últim màxim històric.

A l'ETH li ha passat una cosa semblant, ja que aquest últim repunt al mercat s'ha produït després de saber que la Comissió de Borsa i Valors (SEC, per les sigles en anglès) podria estar més a prop del que es pensava de donar el vist-i-plau als ETF d'ETH al comptat proposats per companyies com BlackRock, Fidelity o VanEck, entre d'altres. La majoria d'aquestes empreses ja tenen un ETF de BTC al comptat.

"Després dels retards i ajornaments anteriors, la SEC ha de prendre una decisió final sobre una sèrie de sol·licituds de fons aquesta setmana. Si s'aprova, això obriria la porta a una nova onada de demanda institucional que hauria d'impulsar l'ETH fermament a l'alça a curt termini, alhora que impulsaria el mercat de criptomonedes en general", explica James Harte, analista de TickMill Group.

Aquest expert recorda que els preus d'ETH han experimentat una "treballada correcció a la baixa" als últims mesos, després del repunt que vam veure al febrer i principis de març vinculat a la fortalesa del bitcoin. "No obstant, ara és l'ETH el que està impulsant el BTC i, si aquesta setmana veiem les aprovacions de la SEC, podria proporcionar la plataforma per a una nova ruptura a tots els mercats de criptomonedes, especialment amb el teló de fons actual de augment de les expectatives de flexibilització de la (política monetària de la) Reserva Federal (Fed)", afegeix.

Les dades corroboren aquesta visió. Segons recull CoinGlass, l'interès obert nocional, és a dir, el valor en dòlars bloquejat en el nombre de contractes de futurs d'ETH actius, va pujar un 25% fins a un rècord de 14.050 milions de dòlars a les darreres 24 hores. El màxim anterior de 13.200 milions de dòlars es remunta al 15 de març. Aquest augment, expliquen els experts, és un senyal clar que els diners estan fluint cap a l'ETH.

Tot i això, els analistes també apunten que l'ETH podria corregir a la baixa durant les properes jornades. En aquest sentit, Nansen indica que les entrades netes a les borses de criptomonedes van superar els 81.800 milions (uns 300 milions de dòlars) a les últimes 24 hores, la quantitat més elevada en un sol dia des de finals de gener i el tercer dia consecutiu d'entrades. El moviment d'actius a les borses sol indicar la intenció de vendre, mentre que els operadors normalment retiren tokens de les plataformes si volen mantenir les compres a llarg termini i esperen que els actius es revalorin.

"El repunt en els preus d'ETH ha vist trencar per sobre el triangle de contracció que havia emmarcat la correcció als últims mesos. El preu ara està provant per sobre del nivell de 3.582,5 dòlars i l'atenció se centra en una continuació a l'alça amb el proper nivell de resistència que cal tenir en compte als 4.000 dòlars”, assenyala Harte.

contador