photo d illustration du bitcoin 20240305165341

Fortes pujades al mercat de les criptomonedes. El bitcoin (BTC) suma més d'un 6% i escala per sobre dels 66.300 dòlars, mentre que l'ethereum (ETH) es revalora un 3% a les últimes 24 hores i recupera els 3.000 dòlars.

  • 67.674,112$
  • -1,24%

A l'espai de les altcoins també s'imposa el verd. La solana (SOL) es revalora amb molta força, per sobre del 13%, mentre que altres tokens com XRP, dogecoin (DOGE), cardano (ADA) o shiba inu (SHIB), entre d'altres, acumulen pujades d'entre el 3% i el 6%. Al costat negatiu, criden l'atenció els descensos del 4% de toncoin (TON).

Les darreres dades d'inflació han suposat un alleugeriment important per als actius digitals. Ahir, l'índex de preus al consum (IPC) del mes d'abril de la primera economia del món va caure al 3,4% en taxa interanual, mentre que la taxa subjacent es va refredar fins al 3,6%. Les dues referències es van situar en línia amb les previsions del mercat, que va rebre amb optimisme aquestes dades i va portar l'S&P 500 a assolir màxims històrics per sobre dels 5.300 punts, ja que podria donar arguments a la Reserva Federal (Fed) per començar a reduir els tipus dinterès aquest mateix any.

"És un petit pas en la direcció correcta, però no garanteix cap canvi a la nostra previsió de retallades de tipus. La política monetària és restrictiva i la Reserva Federal se sent còmoda mantenint la seva postura actual per ara. Si la inflació i l'economia segueixen la nostra guió, és probable que es produeixin retallades de tipus al setembre. Recordeu, si la Reserva Federal espera a veure els ulls d'una desinflació significativa, serà massa tard i l'economia tindrà dificultats", expliquen des d'Oxford Economics.

Per la seva banda, Julius Baer ha augmentat les apostes que la Fed farà la primera retallada de tipus d'interès al setembre després d'aquesta última moderació de l'lPC. "La moderada xifra d'inflació manté viva l'especulació sobre retallades en els tipus per a aquest any, i la nostra confiança en la nostra predicció que la Reserva Federal baixarà el tipus d'interès objectiu dels fons federals a la reunió de setembre ha augmentat", apunta David Kohl, economista en cap de Julius Baer.

D'altra banda, és important assenyalar que la Fed s'ha mostrat una mica més cauta als últims dies, amb el president Jerome Powell recalcant que la seva confiança en la moderació de la inflació "no és tan alta com era" i que, per això, apostava per "mantenir la política al seu nivell actual durant més temps del que s'esperava". Segons el seu criteri, la situació dels tipus d'interès és "restrictiva", encara que la qüestió ara és si és "prou restrictiva", i Powell va destacar que només "el temps ho dirà".

I és que les dades macroeconòmiques continuen sent el principal condicionant dels moviments de preus a l'espai de les criptomonedes. Per això, segons Swissblock, aquesta dada és molt important perquè el bitcoin pugui mirar els 69.000 dòlars per primer cop en diverses setmanes. "El BTC està finalment fent el moviment més gran. Hem estat esperant el detonant per alliberar-hi una estructura més gran des del màxim del març. Avui tenim això", explicaven, alhora que situen l'objectiu alcista als 84.000 dòlars i pronostiquen un posterior 'ral·li' de les 'altcoins'.

"Com que la dinàmica de preus de bitcoin continua atraient l'atenció d'operadors i analistes de la mateixa manera, les fluctuacions del seu valor serveixen com a punt focal per calibrar el sentiment del mercat i avaluar tendències més àmplies dins de l'ecosistema d'actius digitals", apunta Mabyanine Phiri, analista sènior de mercats d'XS.com.

contador