Nova ronda de negociacions entre els EUA i la Xina la setmana que ve a Pequín

Després, una delegació xinesa viatjarà a Washington a principis de maig

Noemí Jansana
Bolsamania | 24 abr, 2019 11:58
trump-chine-xi-jinping

El representant comercial dels Estats Units, Robert Lighthizer, i el secretari del Tresor, Steven Mnuchin, viatjaran a Pequín per reprendre les converses comercials amb la Xina el proper 30 d'abril, segons ha anunciat aquest dimarts la Casa Blanca.

A més, el viceprimer ministre xinès, Liu He, liderarà una delegació que viatjarà el 8 de maig a Washington per continuar amb les converses.

Segons la Casa Blanca, la reunió se centrarà en temes comercials que inclouen propietat intel·lectual, la transferència forçosa de tecnologia, barreres no aranzelàries i l'agricultura, entre d'altres assumptes.

Tots dos països han protagonitzat reunions bilaterals durant els últims mesos per intentar arribar a un acord que posi fi a la guerra aranzelària que mantenen i que ha amenaçat el creixement mundial. L'administració Trump va imposar taxes per valor de 250.000 milions de dòlars a les exportacions xineses i la Xina va prendre represàlies col·locant les seves pròpies tarifes sobre 110.000 milions de productes nord-americans.

Les dues parts s'han reunit diverses vegades en un intent per forjar un acord. Fins ara, les converses s'han centrat en una sèrie de temes que inclouen la transferència de tecnologia forçada i les reformes estructurals. Washington també ha acusat Beijing de robatori de propietat intel·lectual, cosa que la Xina sempre ha negat.

A principis d'aquest mes, l'agència estatal xinesa de notícies Xinhua va informar que s'havia arribat a un nou consens sobre un acord comercial entre els Estats Units i la Xina. El president xinès, Xi Jinping, a través d'un missatge transmès per Liu, li va dir al president Donald Trump que les dues parts havien aconseguit un progrés substancial en temes clau relacionats amb el comerç durant l'últim mes.

contador