Moderna confirma el 94% d'eficàcia de la seva vacuna i demana llum verda als EUA i Europa

Després de concloure el seu assaig clínic de fase 3 per provar l'eficàcia de l'mRNA-1273

Sergio García
Bolsamania | 30 nov, 2020 13:56
cbvacuna moderna

MODERNA

106,360

15:31 26/04/24
-0,30%
-0,32

Moderna ha anunciat aquest dilluns els resultats del seu assaig clínic de fase 3 per provar l'eficàcia de l'mRNA-1273. La companyia ha confirmat el que s'ha vist als estudis preliminars: que la seva vacuna és eficaç en un 94,1% dels casos. El següent pas és demanar l'autorització per al seu ús d'emergència, petició que formalitzarà avui mateix davant l'FDA nord-americana i l'Agència Europea del Medicament.

El grup segueix així els passos de la també nord-americana Pfizer, que fa tot just uns dies sol·licitava també permís a l'FDA per a la distribució de la seva vacuna.

En el cas europeu, cal recordar que el Vell Continent li ha comprat fa tan sols una setmana 160 milions de dosis, que ara ha d'aprovar per passar a la seva distribució.

"L'anàlisi primari d'avui està basada en 196 casos, dels quals 185 casos de COVID-19 es van observar en el grup placebo enfront dels 11 casos al grup d'mRNA-1273", apunta Moderna al seu últim comunicat. La nord-americana també presumeix que "l'eficàcia de la vacuna contra la COVID-19 sever és del 100%".

En aquest sentit, Moderna espera que "la nostra vacuna proporcionarà una eina nova i poderosa que pot canviar el curs d'aquesta pandèmia i ajudar a prevenir la malaltia greu, les hospitalitzacions i morts". Més enllà dels EUA i Europa, el grup també ha enviat les dades del seu assaig a altres països com Canadà, Suïssa i el Regne Unit, amb l'esperança d'entrar a aquests mercats.

contador