Fauci avisa: Òmicron pot causar rècord d'hospitalitzacions i morts als EUA

"Veurem una tensió significativa al sistema hospitalari d'algunes regions del país"

Bolsamanía
Bolsamania | 20 des, 2021 11:02
covid dl fauci moderna covid 19 pandemic sars cov 2  us
NIH

Després de mostrar-se 'optimista' respecte a la variant sud-africana de la Covid a principis de mes, quan va dir que les dades sobre la gravetat d'òmicron eren "encoratjadores", ara el principal responsable sanitari de Joe Biden, el doctor Anthony Fauci, reconeix que aquesta nova soca pot causar un rècord d'hospitalitzacions i morts als EUA.

“Per desgràcia, crec que això passarà. Veurem una tensió significativa en el sistema hospitalari d'algunes regions del país, particularment en aquelles àrees on es té un baix nivell de vacunació”, va declarar Fauci aquest diumenge a CNN.

El doctor va descriure la nova variant del coronavirus com a "extraordinària", amb un temps de duplicació de dos o tres dies. Aquesta variant suposa el 50% dels casos de Covid en algunes regions dels EUA, per la qual cosa va predir que segurament es convertirà en la variant dominant. "Seran unes setmanes, uns mesos, difícils a mesura que ens endinsem a l'hivern", va advertir.

Fauci va instar els no vacunats que es vacunin i els que havien rebut dues dosis, a posar-se la de reforç, i va remarcar que no serà possible derrotar la variant sense la vacuna.

El director de l'Institut Nacional d'Al·lèrgies i Malalties Infeccioses dels EUA va admetre que el Govern de Biden ha de millorar la disponibilitat de les proves ràpides de coronavirus a la llar, tot i que va subratllar que el país es troba en una situació molt millor que fa un any, entre 200 i 500 milions de proves disponibles al mes, moltes gratuïtes.

“Anem a la direcció correcta”, va precisar. “Hem d'inundar el sistema de proves. Necessitem tenir proves disponibles per a qualsevol que les vulgui, especialment quan estem en una situació ara mateix en què la gent es reunirà”, va afirmar.

contador